BBŞT; Türk Tiyatrosunun en büyük ustaları arasında kabul edilen ve çalışmalarını çok uzun yıllar İzmir'de sürdüren, Prof. Dr. Özdemir Nutku adına verilen "1. Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri" gecesine damgasını vurdu.

Bu yıl ilk defa verilen Özdemir Nutku Tiyatro Ödüllerinde gecenin dikkat çeken ve En İyi Yapım kategorisinde ödüle layık görülen oyunu Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Jan d'Arc'ın Öteki Ölümü" oldu. Oyun "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Yapım" dallarında da ödüle layık görüldü.

En İyi Yönetmen kategorisinde Ant Aksan, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Gülin Bakkaloğlu Özkan ödül aldı. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde "Metot" oyunundaki performansıyla Murat Niyazi Emre ödül alırken, "Küheylan" ile Alpgiray Kelem da En iyi Afiş Tasarım kategorisinde ödüle layık görüldü.

Alınan ödüllerin gurur ve mutluluk verici olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; " BBŞT İzmir'in ve Türkiye'nin sayılı tiyatroları arasında. Bornova Belediyesi ailesi olarak sanata verdiğimiz önemin ödüllerle taçlandırılması ayrıca gurur ve mutluluk verici. Emeği geçen ve ödül alan arkadaşlarımızı tek tek tebrik ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi