Geçtiğimiz yıl 25. Sanat yılını kutlayan BBŞT kente duyduğu sorumlulukla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Dünya tiyatrosunun önemli eserlerini seyirciyle buluşturan ve  oynadığı her oyunu kapalı gişe olan BBŞT 2018 yılının başından bu yana  14 bin 150 izleyicisine adeta tiyatro ziyafeti yaşattı. 
 

BBŞT sahnelerinde çocuk, genç-yaşlı 7’den 70’e kurs veriliyor. Kurs dönemi 8 aylık bir eğitimi kapsıyor. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden dili, ses çalışmaları, oyunculuk teknikleri aktarılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı buluyor. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor. 

Bornova Belediyesi’nin bu sezon Bakırköy Belediyesi  ile protokol imzalamasıyla iki ilçe tiyatroları arasında turneler başladı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) birbirlerinin sahnelerinde oyunlarını sergileme ve bu sayede Bornova ve İzmir; BBT’nin oyunları ve sanatçısıyla, BBŞT ise İstanbul seyircisiyle düzenli olarak buluşma fırsatı yakaladı. Protokolün ardından başlayan turneler, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT), “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” isimli oyunla ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşması oldu. Daha sonra Bakırköy Belediye Tiyatroları oyuncuları Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde; “Seni Seviyorum Türkiye” adlı oyun ile Bornovalı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. 

Eğitim, kültür ve sanatta çok iddialı bir kent olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “BBŞT her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandırıyor. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. . Sanat ve özellikle tiyatro büyük bir emek gerektiriyor. Sanatçılarımız yıllarını buna adıyor. Uzun yıllardır BBŞT görevine devam ediyor. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz.” dedi. Başkan Atila tiyatroseverleri büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.