Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kültür-sanat alanında hayata geçirdiği çalışmalar ödülle taçlandı. Deneysel Tiyatro Komünü’nün düzenlediği 11. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda belediyenin sanat alanındaki çalışmaları Yerel Yönetimlerde Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Seferihisar’da düzenlenen 11. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ödülünü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’den aldı.

Gaziemir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerinin, önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Şenol, “Yol, kaldırım, park gibi fiziki işleri yapmak belediyelerin işi. Ancak yerel yönetimler sanatı da, kültürü de desteklemeli. Bu güne kadar 2 müze açtım, 3 tane daha açacağım. Kente 13 kültür yayını kazandırdım. Uluslararası heykel sempozyumu düzenleyerek kenti heykellerle donattım. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağım. Çünkü biz ‘Herkes bakan, başbakan hatta cumhurbaşkanı dahi olabilir, ama sanatçı olamaz’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyoruz. Amacım Gaziemir’i tarih ve sanat kenti yapmak. Bu ödül bize daha çok çalışmak için güç verecek” diye konuştu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol göreve gelir gelmez kenti festivallerin, şenliklerin ve kültür-sanat aktivitelerinin sürekli yaşandığı bir merkez haline getirdi. Kültürel çalışmalarını fiziki projeleriyle tamamlayan Şenol, Gaziemir’e kültürel kimlik kazandırdı. İzmir’in en büyük sahnesine Kazım Koyuncu’nun, Atatürk Kültür Merkezi’nin sahnesine Nazım Hikmet’in ismini veren Başkan Şenol, bu sahneleri özgürleştirerek ünlü sanatçıların ve belediye kursiyerlerinin sanatlarını özgürce sahnelemelerini sağladı. Özgürleşen Gaziemir’in sahneleri ünlü sanatçıların gözdesi, düzenlenen kurslarla amatörlerin vazgeçilmesi oldu. Adeta ünlüler geçidi yaşanan Gaziemir, düzenlenen festivaller, sanat sempozyumları, tiyatro, konserlerle sanatçıların sanat dostlarının gözdesi haline geldi.

Belediye, Atatürk Kültür Merkezi’nde her ay güncellenen takvimiyle farklı oyun, gösteri ve etkinliklerle vatandaşı sanatla buluşturuyor. Merkezde yüz binlerce vatandaş çeşitli sanat etkinliklerini izledi. Belediyenin kültür sanat alanındaki kursları da yoğun ilgi görüyor.

Editör: Haber Merkezi