İZ GAZETE - İz WEB TV'de ekranlarında buluşmadan ilk yayını gerçekleştiren tiyatro oyuncusu Medine Çam, 13. Türkiye Tiyatro buluşmasına  dair konuştu.
Medine Çam'ın konuğu ise Türkiye Tiyatro Buluşması'nın katılımcıları arasında yer alan Gökay Türkmen oldu. 

Başta 13. Türkiye Tiyatro Buluşması olmak üzere Türkiye Tiyatro Buluşması'nın içeriğine dair sohbet havasında geçen yayında Türkiye Tiyatro Buluşması'nın amacına dair konuşuldu.

'BAŞKA İNSANLARA FARKLI DÜNYALAR GÖSTERİRSEK DEĞİŞEBİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

Medine Çam'ın sorularını yanıtlayan Türkmen,  "Türkiye'de laikler laikleri oynuyor, muhafazakarlar muhafazakarları oynuyor gibi bir hava var. Bunun kırılması lazım. Çünkü bu işin kendi kendine tatmine dönmemesi lazım. Başka insanlara başka dünyalar gösterirsek değişebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü birbirini dinlemeyen insanlar haline geldik. Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin bu olduğunu düşünüyorum. Umarım bunu aşabiliriz" diye konuştu.

Medine Çam ise festivalin ruhunun bu noktada başladığının altını çizdi. 

Sığacık Kaleiçi'nde Rutkay Aziz ve Taner Barlas tarafından sahnelecek 'Adalet Sizsiniz' oyununa çağrıda bulunan Çam, "Açılış oyunumuza herkesi davet ediyoruz. Bu yıl gerçekleşecek olan buluşma birçok açıdan çok önemli" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi