CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Bu yıl ‘Fuardayız’ sloganıyla 88. Kez kapılarını açan İzmir Enternasyonel Fuarı, açılış gününde Goran Bregoviç konseri ile ziyaretçileri büyüledi. Balkan müziğinin usta ismi Goran Bregoviç ve Wedding and Funeral Band’in gerçekleştirdirdiği Çim Konserleri kapsamında Fuar’da ziyaretçilerle buluşan konsere katılım yoğundu. Çim alan konser nedeniyle binleri ağırladı.

Konser sırasında İzmirlilerin coşkusunun ve ruhunun onları mutlu ettiğini belirten Bregoviç ve gruba, İzmirliler her şarkıda gerek grubun yönlendirmeleriyle gerek dansları ve alkışlarıyla eşlik etti. Konserde sevilen şarkılar ‘Maki Maki’, ‘Duj Duj’ ve ‘Ederlezi’ye yer veriliken, İzmirliler “ileri” nidalarıyla ‘Kalasnjikov’ şarkısının açılışına eşlik etti. Konserde ayrıca, dünyaca ünlü ‘Bella Ciao’ şarkısına da yer verildi.

Konser sonunda Bregoviç ve grup üyeleri, konsere katılanlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

ÇİM KONSERLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, 15 Eylül’e kadar devam edecek. Birçok farklı etkinliğin yer alacağı Fuar’ın diğer ücretsiz Çim Konserleri ise şu şekilde:

7 EYLÜL: Monica Molina

8 EYLÜL: Glykeria

9 EYLÜL: İZMİR TEK YÜREK DAYANIŞMA KONSERİ

10 EYLÜL: Ara Malikian

11 EYLÜL: Yeni Türkü

12 EYLÜL: Onur Akın

13 EYLÜL: Edis

14 EYLÜL: Simge Sağın

15 EYLÜL: Serkan Kaya

Editör: Haber Merkezi