İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, geçtiğimiz Aralık ayında terör örgütleri tarafından kaçırıldığı bilinen askerlerin akıbetiyle ilgili verdiği soru önergesine hala cevap verilmediğinin altını çizdi ve “Bu vatan evlatlarından haber alınamıyor, aileler perişan, Hükümet ne yapıyor?” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde haber alınamayan asker ve polislerle ilgili basına yansıyan bilgileri paylaşan Bakan, asker ve polislerin ailelerinin yaptığı açıklamaları da ekledi.

DEVLET OLMANIN VE DEVLET ONURUNU KORUMANIN GEREĞİ...

Hükümet’e “devlet olmanın ve devlet onurunu korumanın gereği”ni hatırlatan Bakan şu şekilde konuştu: “Astsubay Semih Özbey, uzman çavuş Sedat Vardar, uzman çavuş Hüseyin Sarı, uzman çavuş Ferdi Polat, asker Müslüm Altıntaş, asker Adil Kabaklı, asker Asım Süleyman Sungur, polis Sedat Yabalak ve polis Vedat Kaya terör örgütleri tarafından kaçırıldığı bilinen vatan evlatlarıdır. Teröristlerce kaçırılan askerlerimizin sağ salim evlerine dönmeleri, başta aileleri olmak üzere hepimiz için mutluluk kaynağı olacak. Devletin, ülkesi için canınnı feda etmekten kaçınmayan asker ve polisine her durumda ve koşulda, elindeki her olanağı kullanmak suretiyle sahip çıkması, devlet olmanın ve devlet onurunu korumanın gereğidir.”

CHP'Lİ BAKAN, BAŞBAKAN’A SORDU:

1 – Terör örgütü IŞİD’in 22 Aralık 2016’da yayınladığı iki Türk askerini yakarak şehit ettikleri video incelenmiş midir? Hükümet tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde incelendiği varsayılan görüntülerle ilgili elde edilen sonuç nedir?

2 – IŞİD’in yakarak şehit ettiği iki askerimizin ailelerine bilgi verilmemiş midir? Hükümet, şehitlerimizin ailelerinin görüşme taleplerine neden cevap vermemektedir?

3 – 7 Haziran 2015 tarihinden bu yana kaç askerimiz, polisimiz, korucumuz ve sivil vatandaşımız terör örgütleri PKK ve IŞİD tarafından kaçırılmıştır? Kaçı serbest bırakılmış, kaçından halen haber alınamamaktadır?

4 – Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için Hükümet’in yaptığı çalışmalar nelerdir?

Editör: Haber Merkezi