Ümit Kartal / İz Gazete - Tek tek öğrencilerden başlayarak, şehrin dışından gelen yazarları da kapsayacak şekilde, bütünlük içerisinde kent kültürüne büyük katkıları olduğunu ifade ettiği İzmir Kitap Fuarı’nın geleceğine dair kaygılandığını ifade eden yazar Aydın Şimşek, özellikle fuarın önümüzdeki yıldan itibaren Gaziemir’e taşınma ihtimaline karşı çıktı.

İzmir Kitap Fuarı’nı ‘vazgeçilmez’ olarak tanımlayan Şimşek, “Yeni fuar alanında kitap fuarının sürdürülebilirliğinin zorlaşacağı kanaatindeyim. Özellikle genç okur olan çocukların oraya gelmesi ve kitaplara erişmesinde zorluk ve güçlük olacaktır. Bu da fuarın kalitesini düşürecektir.”dedi.

Fuarın taşınma ihtimali konusunda genel eğilimin yüzde 90 oranında itiraz çizgisinde olduğunu vurgulayan Şimşek, “Hem yazar, hem yayıncı hem de yazar gözüyle baktığımda, İzmir’in bu ışıklı bütünselliğinin parçalanmasından kaygılanıyorum. Gaziemir konusunda ısrarcı olunursa büyük bir sönümlenme olacaktır.” Diye konuştu.

Şimşek ayrıca şunları söyledi: “İzmir Kitap Fuarı’ndaki katılım sayısı her yıl biraz daha artıyor. Bu bağlamda fuarda hem yazar ve kitap çeşitliliği hem de farklı okur kitlelerini bir araya getirebilecek büyük bir çeşitlilik oluştuğuna göre, bu kentin aklının, dinamiğinin, ışıklı dünyasının fuarda yeniden ortaya çıktığını gösterir. Fuar hepimizin fuarı birlikte fuarımıza sahip çıkalım.”

Editör: Haber Merkezi