İZ GAZETE- Biz Kitap Yayınevinden çıkan ‘Taşikardi’ isimli romanın yazarı Günnur Binici Altıntaş, Alsancak Kabuk Kitabevi’nde okurlarıyla buluştu. Gerçekleşen imza gününde okurlarıyla keyifli dakikalar yaşayan Altıntaş, okurlarıyla küçük bir söyleşi de gerçekleştirdi.

Altıntaş, “Burada olan iş arkadaşlarım beni Günnur hanım olarak, arkadaşlarım arkadaş olarak, annem kızı olarak ya da kardeşlerim abla olarak biliyor. Şu anda tamamen farklı bir kimlikle karşınızda olmanın gururunu yaşıyorum. O anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

‘EN ÖNEMLİ ETKEN OĞLUM OLDU’

Günnur Binici Altıntaş, kitap yazma fikrinin nasıl oluştuğunu anlatarak, “Çok az kişiyle paylaştım bir roman yazdığımı ve çoğunuza sürpriz oldu. Sizi şaşırtmak hoşuma gitmedi de değil. Çünkü bizim toplumumuzda çoğu kişi yazıyor zaten. Ben de yazıyordum ama sanırım kitabın bu hale gelmesinde ve çıkmasında en önemli etken oğlum oldu. Ona sevgimi anlatabilmek ileride benimle gurur duymasını sağlamak için bir kitap yazma fikrini çok öne aldı. Zaten kitabı açtığınızda görebileceksiniz, ben bu kitabı oğluma ithaf edebilmek, ona sevgimi, aşkımı anlatabilmek için yazdım. Yazmaya devam ediyorum, umarım arkası gelecek” dedikten sonra kitapta emeği geçen diğer insanlara teşekkürlerini iletti.

‘ANA KARAKTERLER TEK ORTAK NOKTAMIZ…’

Kitabın içeriğini anlatan Altıntaş, “Kitapta çokça aşk, dostluk ve sevgi var. Azıcık entrika ve fesatlık var. Aslında hayatın biraz da kendi var. Kitabımda ana karakterim Merve diye bir kadın. Bu karakterin üniversite hayatından başlamak üzere dostluklarının, yaşadığı olayların kararlarını nasıl etkilediğini anlatmaya çalıştım. Olaylar ve kişiler kurgu. Ama yerler yüzde 80 gerçek. Belki ismi verilmemiş olabilir ama dolaştığımız yerlere bir de o gözle bakın eminim tanıdık yerler bulacaksınız. Çoğu zaman merak edilir, ana karakter siz misiniz, benzer yanlarınız var mı diye. Arkadaşlar, ana karakterle tek ortak noktam ince belli bardakta çay içmeyi sevmem" dedi.

Editör: Haber Merkezi