YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- Konak’ta ‘Tarihi Kardıçalı Hanı'nda 22 Eylül 2019 tarihinde elektrik aksamından kaynaklı çıkan yangında sanat atölyelerine ait eşyaların yanı sıra, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir Şubesi’ne ait piyanolar, dans ve bale salonu ile sanat eğitiminde kullanılan çeşitli eşyalar çok büyük zarar görmüştü. Çocuklara ve gençlere yönelik orff, bale, tiyatro, koro ve çalgı eğitimleri veren TOBAV’ın eğitimleri, bu süre içinde mekan bulamamaları sebebiyle de aksamıştı. TOBAV ve gönüllüleri mücadeleyi bırakmamış düzenledikleri dayanışma konserleri ile yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışmıştı.

Dayanışma konserlerine bir yenisini daha eklemek isteyen TOBAV, 29 Ocak tarihinde ‘Sinemada Frank Sinatra’ isimli konser ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) saat 20.30’da başlayacak konserin solisti ise Altuğ Dilmaç olacak. Amerikalı ünlü şarkıcı, oyuncu ve yönetmen Frank Sinatra'nın 1946 ve 1964 yılları arasında rol aldığı filmlerde seslendirdiği şarkıların yer alacağı dayanışma konserinin konuk sanatçıları ise Aytül Büyüksaraç ve ‘Sanremo Junior’ Türkiye birincisi Naz Barut olacak. Zafer Çebi Orkestrası’nın eşlik edeceği konserin görüntü yönetmenliğini ise Ahmet Şeren üstlenecek.

‘HEYECAN İÇİNDEYİZ’

Konser ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan TOBAV İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hale Gökalpsezer, tatlı bir telaş ve heyecan içerisinde bilet satışlarına kilitlendiklerini belirtti. Sanatseverlerin yaşadıkları bu zor sürece kayıtsız kalmayacaklarına inandıklarını vurgulayan Gökalpsezer, “Acaba bu sefer alır mıyız piyanoyu? Ya masrafları çıkaramazsak? Piyano alamazsak bir viyolonsel alabiliriz! Konservatuvarda bir proje çocuğumuz enstrüman bekliyor, üstelik ihtiyacı olan sadece onlarcasından bir tanesi… Yetenekli çocukları dilediğimizce destekleyemiyoruz, en büyük sancımız bu. Yani konser bahane, iyilik şahane...” diyerek tüm ‘Sanata evet’ diyenleri konsere davet etti.

‘BİR TUŞ DA SENDEN OLSUN’

Kendisini Atatürk’ün Opera sanatçısı diye tanımlayan ünlü solist Altuğ Dilmaç’ın çok keyifli bir repertuvarla sahnede olacağını kaydeden Gökalpsezer, konuk sanatçıların ismini duyanların da bilet almak İçin harekete geçeceğinden emin olduğunu söyledi. Gökalpsezer, İzmir Operası’nın seçkin ismi sanat yönetmeni Aytül Büyüksaraç’ın geceyi onurlandıracağını ve bir piyano daha alabilmek için başlatılan ‘Bir tuş da senden olsun... Bir tuşa kalbin konsun’ kampanyasının simge ismi Naz Barut ile düet yapacağını da açıkladı. Küçük Naz’ın büyük yüreğiyle TOBAV’da eğitim alan küçük yeteneklerin sesi olacağını ve Zafer Çebi Orkestrası’nın da geceye eşlik edeceğini sözlerine ekledi.

‘KENTE YAKIŞAN BİR KONSER’

“Sanatın sistemin dişlerinde öğütüldüğü dünyada, onu korumak adına yel değirmenleriyle savaşmak için nasıl bir akla ve yüreğe sahip olmak gerekir?” diye soran Hale Gökalpsezer, “Gönüllülük esasıyla kurulmuş, 40 yıllık geçmişiyle mal varlığı olmayan ve türünün tek örneği bir meslek örgütüyüz. Opera, tiyatro ve bale çalışanlarının kurduğu, mottosu ‘sanata evet’ olan, ‘sanat kimseye yabancı değil, sanat içimizde, özümüzde’ demekten bıkmayan, bu yüzden çocuklar ve genç yeteneklerle hep beraber olan bir vakıfız. Öyleyse, duyduk duymadık demeyin, 29 Ocak’ta konserimiz var. Çok düşündük, çok çalıştık, kentimize yakışan bir konser programı yaptık. Yanımızda Pergamon Lions Klubü ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin destekleri olmasa bu proje asla gerçekleşemezdi. Şimdiden, çorbada tuzu olacak herkese, sanatın yanında olan tüm yüreklere, sivil toplum kuruluşlarının var olmasının gerekliliğine inananlara teşekkür ediyoruz. Alacağınız bilet sadece konsere giriş vizesi değil, pek çok başlangıca sebep buna inanın ve lütfen konserimize gelin” çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi