İZ GAZETE - Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç, İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Cihan Samgar’ın sorularını İz WEB TV’de yanıtladı. Bir de minik konser veren Aksaç’a İz Web TV izleycileri yoğun ilgi gösterdi. Oğuz Aksaç "İnsanlar karantina daha çok yakınlaştılar, birbirini anlamaya daha çok meyilliler. Bu iyi bir şey. Biz de evdeyiz” dedi.

‘BÜYÜK AKARSUYU GÖREMEZSİN’
Oğuz Aksaç, kendisinden tavsiye isteyen müzisyen arkadaşlarına da gezmeyi tavsiye ettiğini söyledi. Aksaç, “Halk müziğiyle uğraşan arkadaşlarıma gidin ülkeyi gezin diyorum. Ayrıca ‘Gittiğiniz yerde sizi en lüks yerde ağırlamak isteyecekler ama onlara izin vermeyin’ diye de uyarıyorum. Bence gidilen yerlerde kahvehanelere, pazarlara gidilmeli. Onun dışında pek bir şey anlamazsınız. Çünkü gariptir, bütün yerel kültürlerde insanlar kendi kültürünü bir türlü sevemezler. Aşağılarlar. Oysaki başka insanlar kilometrelerce yol gidip o kültürü tanımak ister ama sen yani başındaki o büyük akarsuyu göremezsin bir türlü. O yüzden de dışarıdan biri geldiğinde gelen insanın diliyle konuşmaya çalışır insan, halbuki kendi kültürüyle konuşması daha çekicidir” dedi.
“İnsanlar eğlendiği ve mutlu olduğu şeylerle uğraşmalı” diyen Aksaç, “Bir sanatçıdan hep ‘ağır cümleler’ etmesi, vurucu konuşması isteniyor. Hayat her zaman böyle değil aslında, geziyoruz, espri yapıyor, küçük zaman dilimlerinde de gözlemler yapıyoruz. O gözlemlerden küçük anlamları toparlıyor, biriktiriyor ve en sonunda insanlara sunuyoruz. Bir insan anca 50, 60 belki de 70 yılda biriktirdiklerini o ilmekten geçiriyor ve çok az önemli cümle söyleyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Aksaç yayın sırasında ayrıca İz Web Tv izleyicilerine minik bir de konser verdi.

Editör: Haber Merkezi