Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda'dan uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılacağı toplantı, 6 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Ekoloji, tarih, kültür-sanat ve tasarım konularında çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, şimdi de ‘Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam" adı altında uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

6 Aralık Perşembe günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak sempozyuma Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda'dan uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılacak. 2 gün sürecek sempozyumun saat 19.00’daki açılış konserinde ise "Serap Tamay Ensemble" İzmir türküleri, Sefardik, Smyrneiko ve Sevdalinka şarkılarını seslendirecek.

Sempozyumda ‘Akdeniz’de Bellek ve Yaşam’, ‘Ekolojik Sürdürülebilirlik’, ‘Ekonomik Sürdürülebilirlik’, ‘Katılımcılık/Yönetişim’, ‘Mekansal Planlama’ ve ‘Körfez’ başlıklarında oturumlar gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 7 Aralık Cuma saat 13.00’da başlayacak "İzmir Modeli ve İzmir Körfezi" özel oturumu da yer alacak. Sempozyum, ‘Akdeniz'in Kıyısında İzmir'i Birlikte Düşünmek’ başlıklı forum ve değerlendirme oturumuyla kapanacak.

Editör: Haber Merkezi