İZ GAZETE - “Vedat Araz ile Kent ve Sanat” programının konukları Ahura Ritim Topluluğu üyeleri Sami Hosseini, Özlem Olcay, Şevin Tepe ve Sercan Kırmızı oldu. İz Web TV programcısı Vedat Araz’ın sorularını yanıtlayan Hosseini, koronavirüs salgını sürecinin müzşk sektörüne etkisine dair konuştu.

‘ZOR BİR DÖNEM’

Salgın sürecinden tüm müzik toplulukları gibi Ahura Ritim Topluluğu’nun da olumsuz etkilendiğini kaydeden Hosseini, “Sadece İzmir’de değil şehir dışındakileri de iptal ettik daha doğrusu erteledik. Bakalım ne zaman yan yana gelip konserlere devam ederiz. Biz de bekliyoruz. Onun dışında yan yana gelemiyoruz, toplu çalışma yapamıyoruz. Çalışma da yapamıyoruz. Açıkçası bizim için baya zor bir dönem oldu” diye konuştu.

‘ÖĞRENME SÜRECİ’

Salgının müzik sektörüne olumsuz etkisi üzerine konuşan Şevin Tepe ise “Birçok yerde sahne alan insanlar var. Ayrıca birçok müzisyen ders veriyordu. Salgın hem psikolojik hem de maddi ve manevi anlamda da elbette etkiledi. Ama bu süreçte yapacak bir şeyimiz de yok. En önemlisi üretemiyoruz” ifadelerini kullandı. Salgının olumsuz etkilerine dair konuşan Özlem Olcay ise “Biz bir aradayken üretime daha çok açığız. Ama bence şu süreç bir öğrenme süreci hepimiz için. Nasıl yeni üretim yapılabilir? Önce bireysel sonra bir topluluk adına ne üretilebilir, nasıl birlikte olabiliriz? Biraz bunun çözümüne bakmak zorundayız. Çünkü başka bir çaremiz yok” şeklinde konuştu. Olcay, “Travmatik bir durum yaşıyoruz aslında. Travmatik durumlarda insanların ister istemez üretkenlikleri durur. Kaygı ve stres olduğu için olumsuz etkiler insan psikolojisini. O yüzden bir dönem insanlar üretken olmak zorunda hissetti. Ama bu da çok doğru değil. Sadece dingin bir şekilde zamanın içerisine yayarak bu süreci iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi