İrem Karabatak / İz Gazete - 16 Kasım 2000 tarihinde yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya’nın anılacağı etkinliğe çeşitli müzisyenler de katılımıyla destek verecek. Ayrıca, etkinlik tamamen ücretsiz olup herhangi bir bilet satışı gerçekleşmeyecek. Bunun yerine, etkinliğe katılmak isteyenler, dernek binamıza yanlarında getirmek istedikleri kuru gıda, çocuklar için kitap, oyuncak ve müzik aleti bırakabilecek.

Bu tür etkinlikler düzenleyerek çeşitli konularda toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçladıklarını dile getiren İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, “Dernek olarak başlattığımız “Kardeşlik Köprüsü” kampanyası ile topladığımız oyuncak, kitap ve müzik aletlerini Nusaybin’e götürdük. Aynı şekilde “Ahmet Kaya’yı Şarkılarıyla Anıyoruz!” etkinliğinde de hem mültecilerle hem de yoksul semtlerdeki insanlarla dayanışmak için bilet yerine dernek binamıza erzak, kitap, oyuncak ve müzik aleti getirilmesini istiyoruz. Konser sonrası elde ettiklerimizin bir kısmını yakın zamanda dernek olarak ziyaret edeceğimiz Cizre’deki ihtiyaç sahiplerine, bir kısmını da İzmir’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Buca’da bir ortaokul için müzik odası kuruyoruz mesela. Etkinliğe gelirken yanınızda getirdiğiniz müzik aletleri oradaki çocuklarımızla buluşacak” dedi.

Daha önce de “Kardeşlik Köprüsü” kampanyası ile topladıkları oyuncak, kitap ve müzik aletlerini Nusaybin’deki çocuklara ulaştıran İMD, bu etkinlikte de dayanışmanın gücünü bir kez daha vurgulayacak.

Etkinliğin sosyal medya sayfası için TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi