Birbirinden renkli konserlere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Kasım ayındaki programıyla da sanatseverleri mutlu edecek. İşte sabırsızlıkla beklenen konser serisi:

ROMANTİK DÖNEM PİYANO MÜZİĞİ

Eren Yahşi piyano resitali, 13 Kasım 2017 Pazartesi günü Küçük Salon’da gerçekleştirilecek. Polonya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Fransa gibi birçok ülkede Türkiye’yi başarıyla temsil eden Eren Yahşi, özellikle romantik dönem piyano müziği yorumlarıyla dinleyicinin beğenisini toplayan bir piyanist. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunan sanatçının saat 20.00’de başlayacak dinletisinde Chopin, Liszt, Prokofiev ve Ravel’in eserleri çalınacak.

14 Kasım 2017 Salı akşamı ünlü piyanist “Aziz Dağdelen’i Anma Konseri” saat 20.00’ de Büyük Salon’da başlayacak. 2 Ocak 2017 yılında yaşama veda eden piyanist Ali Aziz Dağdelen, doğum günü olan 14 Kasım tarihinde; müzisyen dostlarının ve yetiştirdiği birçok öğrencisinin performansları ve Hakan Urgancı'nın onun yaşamına, kişiliğine vurgular yapacağı anlatımıyla anılacak. Konser ücretsiz olarak izlenebilecek.

21 Kasım 2017 Salı saat 20.00’de, Küçük Salon’da “Zaman Tünelinde Yolculuk” konseri var. Bu keyifli flüt ve piyano resitalinde, flütte Nihan Atalay, piyanoda ise Kandemir Basmacıoğlu yer alıyor. Romantik çağdan günümüze uzanan konserde, genç Türk bestecilerinden Mesruh Savaş’ın, Karadeniz halk müziklerinden esinlendiği “Hamsi in Chicago” adlı eseri de seslendirilecek. Caz akorlarıyla renklendirilen eser, “Saygun Üstüne Caz Fantezileri” başlığıyla konserde hayat bulacak.

BAROK KEYFİ

28 Kasım 2017 Salı akşamı ise Duo Pontis konseri müzikseverlerle buluşacak. Bu viyola ve klavsen resitali, Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak. Türkiye’den sonra İtalya’ya giderek Prof. Luca Morassuti ile Prof. Giovanna Fabbiano gibi Avrupa’nın önemli barok müzik ustalarıyla çalışan, Türkiye’de barok arşe stili kullanan sayılı yaylı çalgıcılardan biri olan Barış Kerem, solo resitalleriyle adından söz ettiren Sebastian de Leeuw ile bir araya geliyor. Konserde Antanio Vivaldi, Johan Sebastian Bach ile Benedetto Marcello gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserleri yer alacak.

Sanatseverler, konser biletlerini AASSM, Kültürpark İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden temin edebilir. Bilgi için AASSM’nin 293 38 18 / 19 / 20 numaralı telefonları aranabilir, www.aassm.org.tr adresli site ziyaret edilebilir.

Editör: Haber Merkezi