Şef Sevim Taşcı yönetimindeki avukatlardan kurulu topluluk, Güneydoğu Anadolu bölgemize ait türkülerden oluşturduğu konser repertuarı ile izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

Şef Sevim Taşcı yönetimindeki avukatlardan kurulu İzmir Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu Avukatlar Haftası kapsamında bir konser gerçekleştirdi. Topluluk söylediği türkülerle konsere katılan çok sayıda izleyicinin coşkulu anlar yaşamasını sağladı.

Konserde bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, topluluğun her konserinde seslendirdiği türkülerle dinleyicileri farklı yörelere götürdüğünü söyleyerek, “Ülkemizin her bir yöresi çok güzel. 83 milyon olarak birlik, beraberlik içerisinde mücadele etmek durumundayız. Türkiye cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, basın özgürlüğüne, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere sıkı sıkıya bağlı olmak durumundayız. Bizim çimentomuz bu” dedi. Tarihten dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Türkiye’nin dört bir tarafı terörizm ve emperyalizm sarmalına alınmak isteniyor. Bizler tarihten dersler çıkararak, büyük kurtarıcımız, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak mücadele etmek durumundayız” dedi. İzmir Barosu’nun bu değerlere sahip çıktığını söyleyen Aydın Özcan, Baro olarak kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve çocuk istismarıyla var güçleriyle mücadele ettiklerini sözlerine ekledi. Avukatlık mesleğinin sabır, mücadele ve cesaret mesleği olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan, “ben bunu İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımda açıkça görüyorum” dedi.

Konsere İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Kültür ve Sanat Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nilay Ertem Durlu, avukatlar ve vatandaşlardan oluşan geniş bir dinleyici kitlesi katıldı.

Editör: Haber Merkezi