Mavibahçe Alışveriş Merkezi Cinemaximum salonlarındaki gösterime filmin yönetmeni  Yüksel Aksu, yapımcılardan Elif Dağdeviren, başrol oyuncuları Cem Yılmaz ile küçük oyuncu Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Yiğit Dölen, Osman Bayar gibi isimlerin katıldı.

Gösterime gelen Dondurmam Gaymak filminin ardından Çocuklar Duymasın dizisinin 'Egeli Halası' olarak ekranlarda boy gösteren Gülnihal Demir de katıldı. Kendisinin oymamasına karşın filmde oğlu, gelini ve torununun rol aldığını söyleyen Demir, olağanüstü bir film olduğunu, Cem Yılmaz'ın da çok başarılı olduğunu belirtti.

Filmde esnafı oynayan Yiğit Dölen, gündemi sarsacak bir film olduğunu, filmde okul müdürünü oynayan Osman Bayar ise birçok dizide ve filmde görev aldığını belirterek filmde herkesin yaşantısından bir kesiti bulacağını, hem gülüneceğini, hem ağlanacağını söyledi. Osman Bayar, Yüksel Aksu'nun 4x4 değil  8x8'lik biri, Cem Yılmaz'ın bir marka olduğunu ifade etti.

Senarist ve yönetmen Yüksel Aksu ise esprilerle dolu konuşmasında yarı İzmirli olduğunu söyleyerek, "Bana kendi sahamda gol yedirmeyin, öbek öbek, aşiret aşiret sinemaya gidin. Ege'nin ne kadar pinti olduğunu biliyorum ama bugün, bu filmde keseyi açacak. Tek tek takip edeceğim. Öteki türlü Kordon'da sürekli veresiye bira içerim ve olan size olur haberiniz olsun" dedi.

Hayatı gazoz makinesi başında geçen bir ustayı canlandırdığı karakteri için vücut dili ve duruşları da dahil olmak üzere incelemeler yaparak, canlandırdığı Cibar Kemal'i ete kemiğe büründüren Cem Yılmaz ise espri bombardımanını devam ederek, 'veresiye' diye bir şeyi ilk defa duyduğunu belirtti, kendisine verilen destek için teşekkür etti.

 

Mehmet KURT/ İZMİR, (DHA)

 

Editör: Haber Merkezi