Caz piyanistlerinin en büyüklerinden Emin Fındıkoğlu ve orkestrası 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılışını yapacak. 2015 yılında İKSV’nin sunduğu “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne teşekkür için oluşturduğu Emin Fındıkoğlu +12, çeyrek asrı deviren İzmir Avrupa Caz Festivali’ne yakışan özel bir program sunacak.

Adı +12 olmasına rağmen Türk cazının eski ve yeni kuşağının 15 parlak ismini bir araya getiren Topluluğu eleştirmenler; “Emin Fındıkoğlu ve büyük orkestrası ritmi paslaşmayı bilen, tempoyu anında değiştirebilen ve harmoniyi bu becerilerinin ışığında çok daha parlatabilen oturmuş ve ilerici bir caz orkestrası” olarak tanımlıyor.

Emin Fındıkoğlu, piyano, şef/Meltem Ünel, solist/Zeynep Kuyumcu, solist/Barış Doğukan yazıcı, trompet/İmer Demirer, trompet/Tolga Bilgin, trompet/Ebru Kenington, trombon/Hüseyin Çakır, trombon/Işık Üstündağ, trombon/Çağdaş Oruç, saksafon/Duru Tuna, saksafon/Barış Ertürk, saksafon/Meriç Demirkol, saksafon/Ekin Cengizkan, davul/Volkan Topakoğlu, bas, 3 Mart 218 Cumartesi gecesi saat 20.00’de AASSM Konser Salonunda İzmir Avrupa Caz Festivali’nin unutulmazları arasına girecek bir konser verecek.

Festival biletlerine Biletix gişelerinden ulaşmak mümkün.

Editör: Haber Merkezi