18.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü sanatçı Su Soley’in verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşadı.

Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras Muhi, Ali Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Festivalde, film gösterimleri ve yönetmen söyleşilerinin dışında birçok atölyeler ve etkinlikler gerçekleşti. Oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluştu.

Gösterim merkezlerinin dışında, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de finalist filmler öğrencilerle buluştu. Bu gösterimler sırasında düzenlenen oylama ile belirlenen filme Migros Gençlik Ödülü takdim edildi.

18.'inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali sona erdi ve Altın Kedi Ödülleri tarihi İzmirHavagazı Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle takdim edildi.

Renkli ödül töreni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Akşamın sunuculuğunu, daha önce de festivale büyük destek veren oyuncu Hakan Bilgin üstlendi. Törende 14 kategoride Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu.

Altın Kedi için ulusal kategoride yarışan filmler jüri başkanı Handan İpekçi ve diğer jüri üyeleri Harika Uygur, Ali Düşekalkar, Deniz Çakır, Aziz İmamoğlu ve Aytekin Çakmakçı tarafından değerlendirildi.

Editör: Haber Merkezi