TUGAY CAN / İZ GAZETE - 13. Türkiye Tiyatro Buluşması için artık geri sayım  başladı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Buluşma için kamp alanına girişler başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi'nin de katkıları ile düzenlenecek olan etkinlikte bu yıl da her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden önemli tiyatro oyuncularını ağırlayacak olan Türkiye Tiyatro Buluşması’nda ayrıca birbirinden önemli atölyeler yer alacak.

İLK GÜN PERDECİ OYUNCULARINDAN ‘ADALET SİZSİNİZ’

5-9 Ağustos tarihleri arasında Seferihisar’da gerçekleşecek olan Türkiye Tiyatro Buluşması’nın ilk gününde Yerel Yönetimler Forumu düzenlenecek. Öte yandan festivalin ilk oyunu 5 Ağustos Pazartesi günü Adelet Sizsiniz’ oyunu saat 21:00’da başlayacak.

'Adalet Sizsiniz' oyununda tiyatronun duayen ismi Rutkay Aziz sahne alacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Oyuncuları Buluşmanın 3. gününde Alternatif Sahnede ‘Kız İsteme’ isimli oyunu sahneleyecekken aynı gün Gaziemir Belediye Tiyatrosu ‘Diktat’ oyununu Sığacık Kaleiçi’nde saat 21:00’de sergileyecek. Ayrıca oyunun dördüncü gününde Tiyatro Hemhal ‘Trom’ isimli oyununu sahneleyecek.

ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR VE DİRMİT KAPANIŞTA...

13. Türkiye Tiyatro Buluşması’nın son gününde gününde ise Cengiz Toraman’ın yazdığı ve Levent Üzümcü tarafından sahnelenen ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunu ile yazar Latife Tekin’in romanı Sevgili Arsız Ölüm romanından uyarlanan Dirmit oyunu ile sonlanacak.

'KOLEKTİF BİR YAŞAMA İNANIYORUZ'

İzmir Halk Tiyatrosu adına konuşan Yunus Kara ise kampa çağrıda bulunarak "Birlikte üretiyoruz, birlikte eğleniyoruz. Kolektif bir yaşama inanıyoruz, herkesi bu yaşama bu paylaşıma davet ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi