TUGAY CAN / İZ GAZETE - 13'üncü Türkiye Tiyatro Buluşması ikinci gününde de programı ile devam etti.  

Buluşmanın ikinci günü içerisinde gerçekleşen atölyelerde Nebil Sayın, Orhan Aydın, Ayşe Emel Mesci, Orhan Alkaya gibi isimler tiyatroseverler ile bir araya geldi.
Yine gün içerisinde gerçekleşen seminerde Temel Demirer ve Sibel Özbudun 'Ayinler ne kadar masum? Sahne performansının politikası' başlığı altında konuştu. 

Programını sonunda Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiirinden uyarlama bir oyun olan 'Gölgesinde Çınarın' Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelendi.
Sığacık Kaleiçi'nde sergilenen oyununun ardından konuşan Yaşar Gündem, alkışları geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Umut Bugay iiçin istediğini dile getirdi. 
Seferihisarlı seyircilerin büyük beğenisini toplayan oyunun ardından konuşan Gündem, "Samsun Sanat Tiyatrosu adına bu festivali var eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan tiyatro oyununun ardından gerçekleşen panelde ise Aysa Prodüksüyon Tiyatrosu'ndan Necip Eraslan deneyimlerini genç tiyatrocular ile paylaştı. 

ÜÇÜNCÜ GÜNDE NELER VAR?

Öte yanda programın üçüncü gününde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Oyuncuları 'Kız İsteme' oyununu Gaziemir Belediye Tiyatrosu ise 'Diktat' oyununu sergileyecek.

Editör: Haber Merkezi