Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Rotary Vakfı'nın 100'ncü yılını Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde senfoni konseriyle kutladı.

Rotary'nin kuruluşunun 112'nci, Rotary Vakfı'nın da 100. yılını bir kültür sanat etkinliği ile kutlamak amacıyla kurulan Rotary Senfoni Orkestrası, dinleyicilere keyifli bir zaman dilimi yaşattı. Gecede, tenor Aydın Uştuk, soprano Ayşe Şener, İzmirli popçu Sedat Yüce, harika çocuklar olarak adlandırılan Kaan Turan (piyano), Nehir Özzengin (piyano), Derin Gezgin (trompet) ve İzmir Özel Türk Koleji Çok Sesli Çocuk Korosu sahne aldı. Orkestranın kurucu şefi Uğur Sayınbatur yönetiminde iki bölüm halinde gerçekleşen konserde dünya klasiklerinden eserler seslendirildi. Geceden elde edilen gelir, Rotary'nin uzun yıllardır süren 'Çocuk felcine son' projesine bağışlandı. 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Rotary 2440'ncı Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu, tüm dünyada önemli etkinliklere imza atan vakfın 100'ncü yılını kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Sanatın ve sanatçının her zaman korunması gerektiğini belirten Rodoplu, "Bölgemdeki bütün Rotaryenlere, sanatın tüm dallarını maddi ve manevi desteklemeleri konusunda önerilerde bulunuyorum. Bizler gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuk felciyle mücadele ediyoruz. Bu hastalık aynı çiçek hastalığı gibi umarım yakın zamanda dünya üzerinden tamamen silinir" diyerek konsere gelen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi