Pazartesi günü 107 yıllık Altay Spor Kulübünün olağan genel kurulu gerçekleştirildi ve 2016’dan bu yana görevini sürdüren Başkan Özgür Ekmekçioğlu yeniden göreve seçildi. Göreve devam edecek olan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.

5 yıl içerisinden tam 3 şampiyonluk yaşayarak 18 yıl sonra Süper Lig’e dönme başarısı gösteren Altay’da seçim beklendiği gibi tek aday ile gerçekleşti. 18 yıl sonra gelen Süper Lig mutluluğunun kongreye yansımamış olması ve yaklaşık 150 genel kurul üyesinin kongreye katılması bende büyük bir üzüntü yarattı.

Başından sonuna kadar sakin geçen kongrede yönetim listesini belli oranda yenileyen Başkan Ekmekçioğlu yaklaşık 6 ay önce 88 Milyon Türk Lirası olarak açıklandığı borcu 174 Milyon Türk Lirası olarak güncelledi. Kongreye gelen taraftarların ve üyelerin kafasında tek soru işareti yaratan nokta buydu sanırım. Ödemeler ve borçlar ile ilgili herhangi bir el kitapçığı hazırlanmamış olması ve açıklamaların sadece sözlü bir şekilde gerçekleştirilmiş olması eleştirilere neden olurken Başkan Ekmekçioğlu’nun kürsüde konuşma gerçekleştirdiği süre boyunca birleştirici ve çoğulcu yaklaşımı ortamın sakin kalmasını sağladı.

Altay Alsancak Stadyumu ile ilgili de açıklamada bulunan Özgür Ekmekçioğlu, 30 Ekim’de Altay’ın yuvasına döneceğini belirtti. Uzun süredir beklenen ve AKP hükümetinin başarısız süreç yönetimi dolayısıyla çok uzun süredir bitmek bilmeyen stadyumda nihayet mutlu sona ulaşılmış gibi gözüküyor.

Mustafa Denizli ve Altay isminin önüne alınabilecek bir isim sponsorluğu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunulmaması ilerleyen süreçte bu konuların tekrar gündeme gelmesine neden olabilir. Tabi ki bu iki konu genel kurulun onayını gerektiren mevzular değil. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yönetim kurulunun alacağı bir karar ile bu iki konudaki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum. Herhangi bir isim sponsorluğu durumunda taraftarların vereceği tepkiyi az çok tahmin etmek mümkün olsa da çok büyük bir oy çoğunluğuyla ibra edilmeyi başaran Özgür Ekmekçioğlu ve yönetiminin karşısında kimse durabilecek gibi gözükmüyor.

174 Milyon Liralık borcu duyduğum zaman aklıma gelen ilk soru Altay Süper Lig’e çıkmayı başaramasaydı ne olurdu? Oldu. 18 yıl sonra elde edilen sportif başarının kalıcı olması için doğru adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Konuşmasında göreve gelirken 7+7+7 olmak üzere 21 yıllık planlama yaptıklarını belirten Özgür Ekmekçioğlu ilk hedef olan Süper Lig’in gerçekleştiğini, ikinci 7 yıl içerisinde altyapı ve tesisleşme konularında önemli adımlar atılacağını belirtti. Süper Lig havasından uzak ve katılımın düşük olduğu bir kongre olsa da Altay Spor Kulübü adına geleceğin pozitif ya da negatif şekilleneceğini düşündüğüm bir kongreyi geride bırakıyoruz.

Bu noktadan sonra azimli bir şekilde çalışmalarına devam edeceğine inandığım Özgür Ekmekçioğlu ve yönetiminin önünde 2 yıl gibi uzun bir süre var. Alt liglerde geçen uzun yılların ardından İzmir’in özlediği Büyük Altay’ın kaybedecek bir dakikası bile olduğunu düşünmüyorum.

Kongre bitti ve artık yeni sezon hazırlıklarına başlama zamanı. İki aydan daha kısa bir süre sonra başlayacak olan Süper Lig’de 20 takım içerisinden 4 takım en üst klasmana veda edecek. Mücadele eden, parasını doğru harcayan, hamlelerini yerinde yapan kulüpler ise diğer 16 kulübü belirleyecek. Altay’ın ligde kalan kulüplerden olacağına inancım tam.  Şimdi konuşmayı bırakıp, daha çok çalışma zamanı.