Korkarım bu iş, ülkeye bilerek isteyerek kötülük yapma noktasına geldi!.. ‘Zaten gidiyorum geriye altından kalkılmaz enkaz bırakayım’ mı diyor, ‘madem artık bana oy vermeyeceksiniz, bu pahalılık size müstahak’ diye mi aklından geçiriyor?.. Başka açıklaması olabilir mi ülkeyi böyle dibe vurdurmanın, halkını açlık, yoksulluk, yoksunlukla sınamanın? Bu yetmiyormuş gibi ‘kira’ üzerinden toplumu bölmenin, yeni çatışma alanları yaratmaya çalışmanın?

İçinde bulunduğumuz koşullar artık iş bilmezlik, kötü yönetim, beceriksizlikle filan açıklanamayacak durumda. Bunun adı, bilerek isteyerek kötülük olabilir ancak.

Yıllardır yazdığım, herkesin de bilip kabullendiği bir ekonomik gerçek olarak, akaryakıta yapılan her zam tüm mal ve hizmetlerde fiyat artışı, dolayısıyla enflasyon demektir. Mazotun litresi 30 TL’ye dayanmış, Bahçeli ‘halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyor. Ağası, zaten enflasyon olduğunu bile kabul etmiyor ya, o ayrı.

Halkın arasına giremeyen, hanelerde yaşanan dramlardan haberi bile olmayan sırça köşklerinden burunlarını bile uzatmadan ülke yönetmek ancak bu kadar oluyor işte.

Tek yapabildikleri ellerinde kalan bir avuç seçmeni tutabilmek için onların hoşuna gidecek üslup ve söylem geliştirmek. Küfretmek, hakaret etmek, lümpen çomarlara ‘reis nasıl geçirdi’ tweetleri attırıp güçlü olduğunu zannetmek!..Ne acıklı!..

Saray’ın ruh hali ve hezeyanları kendisini bağlar desek, öyle değil, ülkeyi ve bir avuç yandaş yalaka dışında tüm vatandaşları etkiliyor. Besleyip büyüttükleri yobaz kafalar eliyle yaşam tarzına müdahale ediliyor, kadınlar darp ediliyor. Yandaş valiler aracılığı ile kültür sanat faaliyetleri yasaklanıyor.

Enflasyonu düşüremiyorlar zamlara doyamıyorlar ama kira kontratlarına müdahale edip, konutlarda kira artışını yüzde 25 olarak sınırlayan yasa çıkartıyorlar. Al sana milyonlarca vatandaş arasında yeni bir anlaşmazlık ve kavga nedeni!..Toplumu bölmeye, germeye, kavga çıkarmaya çalıştıkları bilinir de bunu kiracı-mal sahibi üzerinden yapabilecekleri akıllara bile gelmezdi. Tüm mal sahiplerini açgözlü rantiyeci, tüm kiracıları da mağdur ve ezilen sanan saçma bir anlayış. Ha, birisi bu sayede kiracıların oyunu alacağını sanıyorsa yanılıyor, bir o kadar da mal sahibi var!..Üstelik rantiyeci zenginlerin toplandığı parti belli!..