Kilo vermeye çalışırken uyguladığımız hatalı davranışlar sonucu görmemizi engellediği gibi kiloyu kaybetsek de tekrar geri almamıza neden olabiliyor. Bu merak edilenlerin bir kaçına birlikte bakalım:

Meyveyi sınırsız yiyebilir miyiz?

Günlük ihtiyacınızdan daha fazla meyve tüketilmesi halinde fazlası yağa dönüşür. Sadece yağ tüketmekle yağ oranı artmaz, tüketilen her fazladan enerji vücutta yağa dönüştürülüp depolanır. Bu sebeple 1 porsiyon meyvenin ne demek olduğunu bilmek önemli :)

1 porsiyon meyve olarak tüketebileceğimiz miktarlar her meyve için değişse de genel olarak bir avuç buyuklugu meyveleri bir porsiyon olarak değerlendirebiliriz. Ayva greyfurt ve nar gibi büyük meyveler avcumuzla kapatamadığımız buyuklukte olduğundan 2-3 porsiyon meyveye eşit gelebilir.Dikkat!

Sadece kilo verilirken mi sık sık az az beslenilmeli?

Kilo ile ilgili probleminiz olsun ya da olmasın yaşam kalitenizi artırmak için düzenli, az ve sık beslenmeniz önemlidir. Gün içerisindeki öğünlerinizi açlık durumunuza göre 2-3 saat aralıklarla tüketmenizi öneriyoruz. Bu sayede kan şekeri dengenizi sağlayarak bir sonraki öğününüzde çok acıkmadan daha kontrollü beslenmenizi sağlamış olursunuz.

Kilo verebilmek için tamamen yağsız mı beslenmem lazım?

Yağda eriyen vitaminlerin vücutta kullanımının sağlanabilmesi de dahil olmak üzere bir çok faydası olan yağı hayatınızdan tamamen çıkarmak doğru bir tercih olmayacaktır. Günlük alınması gereken enerji protein, yağ ve karbonhidrattan doğru miktarda alındığında kilo vermek daha kolay olacaktır.

Açken spor yaparsam daha hızlı kilo verebilirim?

Fiziksel aktivite yapmak metabolizmanın hızlanması için önemli. Fiziksel aktiviteyle yağ yakımı artar, kas yoğunluğu korunur veya artırılır. Bu fiziksel aktivitenin şekli, süresi ve sıklığı ile değişir. Ancak sabah aç karnına yapılan fiziksel aktiviteyle yüksek miktarda kas yakımı meydana gelirken yağ yakımı da daha düşük olur. Özellikle şeker dengesizliği olan bireylere sabah aç karnına spor önermiyoruz.

Bu besin zayıflatıyor!

Bunu yersen kilo verirsin, bunu yersen vücudun yağ yakar! diyebileceğimiz bir besin maalesef yok. Bu nedenle tek bir besin asla mucize değil! Dengeli ve düzenli beslenme, doğru bir egzersiz programı ile istediğiniz güzel sonuca ulaşabilirsiniz. Her yıl farklı bir besin popüler zayıflama ürünü olarak piyasaya sunuluyor ve kişiler tarafında fazla dozda tüketilip uzun vadede sağlığı bozduğuyla ilgili haberler çıkıyor. Lütfen mucize besin diye adlandırılan yiyeceklerden zayıflama için performans beklemeyelim!

Zayıflama programında mutlaka vitamin desteği kullanmalısın!

Vitamin ve mineral desteğine kontrolsüz başlamak doğru değil! Yeterli ve dengeli bir beslenme programı uyguluyorsanız, vitamin takviyesi almanıza gerek olmayabilir. Bu nedenle mutlaka bir hekim veya diyetisyeniniz ile görüşerek kullanmaya başlayın!