6'lı masanın 3 lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partililere seslenerek "Gerçekten benimle misiniz?" çağrısını değerlendirdi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yaptığı değerlendirmeleri bugünkü köşesinden paylaştı.

Yılman'ın aktardığına göre, 3 lider birbirlerinden habersiz benzer açıklamalar yaptı. CHP Lideri'nin açıklamalarının parti içine yönelik olduğunu ifade eden Davutoğlu, Uysal ve Karamollağlu, yorum yapmanın doğru olmayacağını kaydetti. Liderler ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik bir çıkış olduğu değerlendirmesiyle ilgili yanıtlarında da, 'konunun masaya gelmediğini' belirtti.

Yılman'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ben ancak 3 genel başkana ulaşabildim bunun cevabını alabilmek için. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dı bu isimler.

Sorum şuydu; 'Kamuoyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı açıklama ile partisinin adayı olmak istediğini dolaylı bir biçimde olsa da ifade ettiğine kanaat getirdi. An itibarı ile CHP’nin masaya getireceği ismin Kılıçdaroğlu olduğu hakim düşünce. Siz ne düşünüyorsunuz?'

Enteresandı. Üç lider de sanki fikir birliği yapmış gibi birbirinden habersiz ama neredeyse aynı cümlelerle aynı yanıtı verdiler.

O cümlelerin özeti şuydu;

'Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı açıklama parti içine yönelik bir açıklamadır. Benim bu açıklamayı şu ya da bu şekilde yorumlamam doğru olmaz. Masaya gelmemiş bir konu hakkında fikir belirtmek için çok erken!'

Ali Babacan’a ulaşamadım. Ve Meral Akşener’e de… Ama ulaşmış olsaydım da çok farklı yanıtlar alabileceğimi de sanmıyorum."

NE OLMUŞTU?

Dün, CHP TBMM Grubu’nun İzmir’de düzenlediği 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, partisine yönelik "Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada çok sayda destek mesajı geldi. Adaylık tartışmalarında isimleri geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Kılıçdaroğlu’na destek twitleri atması dikkat çekti.

İlk twiti atan İmamoğlu, “Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Mansur Yavaş ise “Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de paylaşımda bulunarak “Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız’ın yanındayım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi