CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de gerçekleştirilen Kadın Buluşması'nda konuştu.

“Kırsalda yaşayan kadınlar büyük sorunlar yaşıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben eğer bu ülkede adalet için 450 km yürüdüysem bu millet için yürüdüm. Adalet için, kadınlar için, evlatlarımız için, işsizler için, haksızlığa uğrayanlar için yürüdüm. Adaletsizlik nerede varsa bütün adaletsizlerin üstüne yürüyeceğim. En büyük gücüm sizlersiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, "Hiçbir zaman bir yasa dışı gücün karşında bir milim geri adım atmam. O uyuşturucu baronlarına hesap soracağım" diye belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

Çok güzel bir toplantı. Gelen bütün kadın kardeşlerime teşekkür ederim. Türkiye'yi ve dünyayı değiştirecek sizlersiniz. Haramilerin iktidarını yıkacağız, bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Kadınların haklarının ve hukuklarının savunulmadığı bir yerde demokrasi olmaz. Toplumun bütün acılarını çeken, şiddete uğrayan, iş olanağı bulamayan kadınlar. Atama bekleyen öğretmenlere sözüm, size bu imkanı vereceğim.

Kırsalda yaşayan kadınlar büyük sorunlar yaşıyorlar. Bütün bunları biliyorum ama hepsini değiştirmek tek başına benim irademle olmuyor. Beraber, birlikte olursak her şeyi değiştireceğiz.

Ben eğer bu ülkede adalet için 450 km yürüdüysem bu millet için yürüdüm. Adalet için, kadınlar için, evlatlarımız için, işsizler için, haksızlığa uğrayanlar için yürüdüm. Adaletsizlik nerede varsa bütün adaletsizlerin üstüne yürüyeceğim. En büyük gücüm sizlersiniz.

Evlatlar bizim evlatlarımızdır. Bizim evlatlarımızın karnı doyması, yatağa aç girmemesi lazım. Onlar hem bugünümüz hem geleceğimiz için son derece önemlidir. Belediye başkanlarıma söyledim, her sabah yoksul ailelerde akşam hazırlanır sabah teslim edilir. Çocuk beslenme çantasını alır ve okula gider. Bunu Türkiye genelinde yap diyorsanız yetki vereceksiniz. Beslenme çantası uygulamasını kaldıracağız, her çocuk okula gittiğinde öğle yemeği yiyecek. Herkes aynı yemeği yiyecek.

Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler hiç endişe etmeyin Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda SGK primlerinizi devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim, her kadın kazanacak.

Diyorlar ki 'yapamaz, bunu gerçekleştiremez' bizim bütün belediye başkanlarımız yapıyorlar, geldiğimizde o bütçe beşli çetelere gitmeyecek.

Ayrıştırdılar, bizi böldüler. Başı açık, yok başı kapalı. Kadın kadındır kardeşim, kadının hakkını teslim edeceksin. Bütün ayrıcalıkları, torpilleri bitireceğim.

Az önce çocuğu bağımlı olan bir anne konuştu. Aileleri, yuvaları nasıl dağıttığını biliyorum. Annelerin, babaların nasıl perişan olduğunu biliyorum ama Allah sizi inandırsın ilk yapacağım iş o uyuşturucu baronlarının kellelerini kesmektir. . Onların kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerle fotoğraf çektirdiğini, arkasındaki siyasi gücü biliyorum. Ama ben hiçbir zaman yasadışı gücün karşısında bir milim geri adım atmam. O uyuşturucu baronlarına hesap soracağım.

Eğer kadınların huzur içinde yaşamasını istiyorsanız yapacağınız tek bir şey var. Altı oku görüyorsunuz, sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Sizden tek isteğim o. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bir kardeşim 'Ben, ailem geçmişte AK Parti'ye oy verdik. Hakkınızı helal edin' dedi. Helal olsun, helal olsun.

Paralar nerede diye soracaksınız. 'Beşli çete'nin elinde. Beşli çete'nin elindeki para 481 milyar dolar. Buradan paralarını Amerika'ya, Londra'ya götürüyorlar. Tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim. 

Uyuşturucu baronları milyar dolar kazanıyorlar, bizim evlatlarımızı zehirliyorlar. Sesleri bile çıkmadı. Bağırdım, çağırdım. Şimdi 'Mücadele ediyoruz' diyorlar. 20 yıldır ne yapıyordunuz?

6 yaşındaki kız çocuğuna sistematik bir tecavüze uğradığını duyduğumda o gece uyuyamadım.  Bütün vekilleri topladım Adalet Bakanlığı'nın  önüne gittik. 6 yaşındaki bir çocuğun hakkını arayamıyorsak biz niye siyaset yapıyoruz. Bu ülkenin polisi, savcısı, hakimi yok mu? Başka birini sisteme koyarak sahte rapor alıyorlar. Bu güç kimden alınıyor? Ben tanımam hiç bilmem, konuşmadım ama benim vicdanım el vermiyor. Adalet isteyen bir insanın vicdanı el vermez.

Onların vicdanı köreldi, para sevdalısı, dolar sevdalısı biliyorum. Türkiye genelinde buluşacaksınız, gücünüzü ortaklaştıracaksınız, sandığa gideceksiniz 'Artık zulme son' diyeceksiniz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.

Gencecik evlatlarımız iş bulamıyor onlar 4,5,10 yerden maaş alıyor. O saltanatı bitireceğim. Umudunuzu kaybetmeyin. Birlikte, beraber mücadele edeceğiz. Kadının gücüne güveniyorum. Kadının hakkını, hukukunu savunmak bu kardeşinizin görevi olacak."