İz Gazete -  İzmir’de açığa alınan ve ihraç edilen akademisyenlerle yapacağı toplantı öncesinde gazetemize ziyarette bulunan Köse, gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

Uzunca bir süredir ülkenin çeşitli kutuplaşmaların, gerilimlerin yatağı haline getirildiğini vurgulayan Köse, “Türk tipi Başkanlık Sistemi ve bunu takiben 15 Temmuz Darbe Girişimi, bunun ardından AKP’nin darbe girişimini bir lütuf olarak görmesi ve toplumun bütün dinamiklerini sindirme, susturma, kontrol altına alma girişimleriyle yüz yüze kaldık. KESK, bu saldırılardan ve hamlelerden en fazla etkilenen örgütlerden bir tanesi. Biz elbette tarihsel olarak bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Şuanda bir yeni rejim inşa ediliyor. Yeni rejim emek örgütleriyle hesaplaşmadan, akademi ile hesaplaşmadan inşa edilemez. Bugün KESK’in ve üniversitelerin yaşadığı durum bu hesaplaşma çerçevesindedir.”dedi.

Yaşanan süreci rakamlarla açıklayan Köse, konfederasyonlarına üye 2522 kamu emekçisinin ihraç edildiğini ifade etti. Köse, “Kamusal alan tamamen sermayeye açılmak istenmekte ve 2023 cihan devleti projelerine uygun olarak, cihan devletine ve lidere sadık bir kamu çalışanları topluluğu yaratılmak istenmektedir. 15 Temmuz’dan bu yana OHAL ve KHK’larla yönetilmekteyiz. İhraçlar, açığa almalar, her kamu emekçisinin korkulu rüyası haline getirildi. Şuana kadar 97 bin 600 küsur kamu emekçisi ihraç edildi. 37 bin küsur açıkta olan var. KESK’in toplam 2522 üyesi ihraç edildi. İçerisinde akademisyen arkadaşlarımız da var. Akademisyen arkadaşlarımız yeni bir sürece adım atıyor. Bugün onlarla buluşmak için İzmir’deyim. Süreci birlikte değerlendireceğiz. KESK olarak ihraç edilebiliriz ama mücadeleden ihraç olmuyoruz. Örgütlü davranacağız. Hukuk süreçleri de dahil, üyelerimizle her boyutta maddi, manevi dayanışma, paylaşım ve destek içerisinde olacağız.”dedi.

Eş Başkan Köse, “Sonuçta eminim ki biz kazanacağız. Emek, demokrasi ve barış kazanacak” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi