Gerçek anlamda kazananı olmayan CHP İzmir İl kongresi, delegelerin yarısının bile oyunu alamadan örgüte başkan seçilen Deniz Yücel için ne yazık ki ‘Pirus Zaferi’ olmaktan öte geçemedi. ‘Tek adamlık’ ile mücadele ederken ‘tek adaylı kongre’ dayatması delegelerde belli ki karşılık bulmadı. Delege, tek adaya oy vermeyerek ‘mesaj’ verdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu istediğini yaptırdı, emir komuta zinciri içinde talimat yerine getirildi. Kurultayda kendisini seçecek delegeleri dizayn etmeyi başardı. İzmir’de Divan Başkanı yapılacak partili ‘olmadığı’ için Denizli’den ithal edildi…Yazıktır bu örgüte!

Seçimin blok listeyle olması için de dayatıldı ama milletvekili Tacettin Bayır, konuşmasıyla bu hamleyi bertaraf etti ve çarşaf liste kabul gördü. Ne var ki, blok liste için önerge verenler çıkıp da önerge lehine iki çift laf edemedi bile. Önerge verenler belli ki ‘ya tutarsa’ dedi ama arkasında durmayı bile beceremedi.

Siyaset boşluk kaldırmaz! Aziz Kocaoğlu’nun etkin olduğu yıllar boyunca örgütte varlık gösteremeyen Tuncay Özkan, yeni dönemde İl Başkanı Yücel ile Belediye Başkanı Soyer’i yanına alarak doğan boşluğu doldurmaya çalışıyor. Bu üçlü ittifak bakalım İzmir örgütünde kalıcı olabilecek mi, bunu zaman gösterecek.

Evet, kongrede ‘kavga’ olmadı zaten doğrusu bu, ama tartışma, rekabet de olmadı. Sonuç olarak izlediğim için ‘ruhsuz’ CHP kongresi oldu.

Herkesin dilinde son yerel ‘seçim zaferi’ vardı ve bu sonucun partiyi iktidara taşıyacağına inanılıyordu. Acaba gerçek bu muydu? Ankara ve İstanbul’da seçim ‘CHP seçmeniyle’ mi kazanılmıştı? Kimse hayal görmesin…