Malum Urla’ya gelişiniz milletin iradesi ile olmadı. CHP’ye oy atan binlerce insan yok sayıldı. Belediye Meclisi’nde seçim yapılması gerekirken anti-demokratik bir atama ile o koltuğa geldiniz. Geçmişinizde yaptığınız çalışmalar, okuduğumuz kadarıyla bilgi birikiminiz aslında ne demek istediğimi anlayacağınızı gösteriyor. Eğer Melih Bulu gibi değil de gerçek bir birikim ile kendinizi bugünlere taşıdıysanız tabii… Özellikle Eruh’da yaptığınız çalışmalar incelendiğinde devletin sizi getirdiği yerin sebebi anlaşılıyor. Orada başarıyla gerçekleştirdiğiniz çalışmalar kültür ve sanat hayatına çok da uzak olmadığınızı gösteriyor. Fakat bay kaymakam, İzmir konusunda bilgi eksikliğiniz var. Çalışanlarınızdan tiyatro oyuncusu İlknur Bayzit Çatal’ın görev alanını bilmiyorsunuz herhalde. Bilmediğiniz için de onu bir büfeye görevlendiriyorsunuz. 

Soru açık, cevabı siz bizden iyi analiz edersiniz herhalde. Geldiğinizden bu yana sanat alanında yaptığınız çalışmalar sizce Urla halkının isteklerini karşılıyor mu? Urla’nın yetiştirdiği sanatçıları yok saymak, onlarla kavga etmek, mesela Alman yerel yönetimlerini incelediğiniz derslerde mi anlatıldı? Siz bugünkü davranış biçiminizin kentin değerlerini yok saydığını, hiç kavga etmemeniz gereken kent değerlerinden biriyle kavga ettiğinizi fark ettiniz mi?

Bir tiyatro oyuncusunu ve belediyede, tiyatro için istihdam edilmiş bir çalışanı, kent merkezindeki bir büfeye personel yapmak, iyi yetiştiğiniz kamu yönetimi alanında mobbing diye okunmuyor mu? Çalıştığı yerden uzaklaştırdığınızı bizler biliyoruz. Aylardır psikolojik şiddete maruz kalan İlknur Çatal hakkında bir açıklamanız var mı?

Sizin muhtemelen sokaklarında dahi yürümediğiniz en uzak köylerde sahne kuran, orada yaşayan insanların tiyatro oyunu özlemlerine son veren bir tiyatronun belediye ile temasını neden kesiyorsunuz.

Urlalılara karşı olarak Urla’yı yönetemeyeceğinizin farkında değil misiniz? Siz bir kaç yıl sonra gideceksiniz ve Urlalılar, koltuğu gerçek sahiplerine devredecek. Bugün orada yaptığınız her şey iktidar partisinin de aleyhine gelişiyor fark etmiyor musunuz? Karanlık bir çıkmaza soktuğunuz kültür-sanat hayatından yararlanan onlarca gencin size bakış açısı çok açık değil mi? Bir kaç yıl önce geldiğiniz Urla’da, Urla’nın halkını karşınıza alarak başarılı bir yöneticilik yapacağınızı size düşündüren nedir?

Gerçekten koltuğunuzu emanet olarak görüyor ve halka hizmet etmeyi hedefliyorsanız, önce İzmir tiyatro camiasının yakından tanıdığı ve önemli bir parçası olan İlknur Bayzit Çatal’dan özür dileyerek görevine iade edin.

Mazide kalacaksınız o kesin; nasıl hatırlanacağınızı da bugün yaptıklarınız belirleyecek. AKP iktidarının erimeye başladığını görmemeniz mümkün değil. Politikalarının hakların yok edilmesi üstüne kurulu olması tarihi bir çöküş hazırlıyor onlara. Önünüzde zaman var, AKP’nin mi başkanı olacaksınız yoksa Urla halkının mı?

Sorduğum soruların cevaplarını ben de kamuoyu da tahmin edebiliyoruz ama yine de size düşünmek için bir fırsat, yanıldığımızı göstermek için bir fırsat, ön yargılarımızı yıkmak için bir fırsat.

Kaymakam bey hayırdır? Kimden yana olacaksınız?