TFF 1.Lig’in şampiyonu şimdiden belli oldu. Evinde Göztepe’yi konuk eden Eyüpspor, kazanma alışkanlığını devam ettirerek temsilcimizi de mağlup etmeyi başardı. 1-0’lık skorla tamamlanan maçın ardından Eyüpspor, ligde en yakın rakibine 9 puan fark atarak lider konumda. Şimdiden şampiyonlukları hayırlı olsun.

Sezonun en zor maçlarından birini geride bırakan Göz-Göz, güçlü rakibine boyun eğse de geçtiğimiz haftalardaki oyun anlamında toparlanışını sürdürüyor. Kadro kalitesi olarak rakibinin gerisinde olan sarı-kırmızılı ekip, iyi mücadelesine rağmen tek golü penaltıdan yedi. Bu maç özelinde pozisyon üretkenliğinde zorluklar çekilse de rakibin oyununu göz önüne almak gerek. Rakip kaleciden, forvet oyuncularına kadar Süper Lig’de yıllarca oynamış tecrübeli isimlerle kurulu bir kadro bu ligi domine eder. Aralara da akıllıca sıkıştırılmış genç oyuncularla dinamizm kazandı Eyüpspor. Göztepe’nin rakibine karşı akan oyundan gol yememesi, sadece 1 golle mağlup olması ve mücadele edebilmiş olması ilerideki haftalar için umut verici bir sonuç.

Altınordu… Maçın tamamında sahada varlık gösteremedi. Hücumda da savunmada da büyük sorunlar yaşadı. Durum böyle olunca da maç kaybedildi. Adanaspor deplasmanına çıkan Kırmızı-Lacivertliler, mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı. Altınordu’nun isabetli tek şutu ve golü penaltıdan Ahmet İlhan’ın ayağından geldi. Bu dakikadan sonra rakip kalede hiçbir varlık gösterilemedi. Aslında maç ilk yarıda 5-0 olabilecekken şans faktörü ve 17 yaşındaki genç kaleci Serhat buna izin vermedi. Sonuçta da futbolun adaleti 90+4’te yerine geldi ve Adanaspor maçı kazanmayı başardı.

Altay’da işler yolunda gitmeye başladı diyebiliriz. Sinan Kaloğlu liderliğinde ligde son 6 maçını kaybetmeyen Siyah-Beyazlılar, ligin son sıralarında yer alan Gençlerbirliği takımını evinde 1-0 mağlup etmeyi başardı. Önce alt sıralardan kurtulmayı başarması ve ardından yükselişini devam ettirmesi takım açısından önemliydi. Süper Lig’e dönüş gerçekleşir mi bilinmez ama play-off neden olmasın? Özellikle haftaya oynanacak olan Göztepe maçı, iki temsilcimiz için de kritik önem arz ediyor.

***

Dünya Kupası büyük bir sürprizle başladı. 36 maçtır kaybetmeyen Arjantin, turnuvadan direkt elenmesi beklenen Suudi Arabistan’a 2-1 kaybetti. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Arjantin takımının mücadelede hiçbir varlık gösterememesi de oldukça konuşuldu. Suudilerin uyguladığı ofsayt taktiğiyle 3 golü VAR’dan dönen Messi ve arkadaşlarının moralleri oldukça bozuk. Polonya ve Meksika arasında oynanan mücadelenin beraberlikle sonuçlanması ise grupta son maçların büyük mücadeleye sahne olacağı belli oluyor.

Turnuvanın en ilgi çekici grubu ise bana göre H grubu. Gana, Güney Kore, Portekiz ve Uruguay’ın mücadele edeceği grupta her takımın birbirini yenme şansı mevcut. İlk başta Uruguay ve Portekiz rekabetiyle geçmesi beklense de Güney Kore’nin sürprizlerine açık olmak gerek.