İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "yolsuzluk" soruşturmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmişti. Bu sabah düzenlenen operasyonda 119 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da bulunuyordu.
İl Başkanı Aslanoğlu hakkında tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.
Soyer hakkında ise tutulandı iddiaları ortaya atıldı. İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, mahkemeden Soyer hakkında henüz bir karar çıkmadığını ifade etti.
Kartal’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
“Tunç Soyer’in yargılandığı mahkemede 3 kişinin daha ifadesi alınıyor. Bu işlem bitince karar açıklanacak. Tunç Soyer tutuklandı haberleri an itibariyle yanlış bilgi.”
Soyer'in avukatlarından Murat Aydın da konuyla ilgili açıklama yaptı. Aydın, "Savunma yaptığı hakimlikte diğer kişilerin sorgusu devam ediyor karar açıklanmadı" bilgisini verdi.