Etkinliğe katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrencisi Zülal Tütüncü’nün hayatını kaybetmesi üniversitemizi çok üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu üzücü olay yaşandığından beri Tütüncü ailesiyle görüşmekteyim. Biz kadına yönelik her türlü şiddeti ortadan kaldırma yollarını arıyoruz. Bu olayın acısıyla tekrar söylüyoruz ‘kadına şiddeti kınıyoruz’. Bu mücadeleyi beraber vermemiz gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.

“BİZ HER MESLEKTEN KADINI SAVUNUYORUZ”

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Berrak Taranç, “Biz her meslekten kadını savunuyoruz. Fabrikada çalışan, öğretmen ve öğrenci olan, genç, yaşlı tüm kadınları savunuyoruz. Söylediğimiz şarkılar da farklı farklı kadınları ifade etmektedir. Bundan dolayı konseptimizi tüm kadınlara adadık. Her kadın bizimdir. Kadın ve erkek bir kuşun kanatları gibidir. Bir kuşun rahat uçabilmesi için iki kanadını da birlikte hareket ettirmesi gerekir. Bu düşünceyi sanatta da, bilimde de, ailede de böyle algılayabilirsek çağdaş bir toplum olabiliriz’’ dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı ve EKAM Müdürü Prof. Dr. Konca Yumlu ise “Sanat tarihi öğrencileriyle yaptığımız flört şiddeti konuşmamızdan 2 hafta sonra maalesef öğrencimiz Zülal Tütüncü öldürüldü. Biz bu pırıl pırıl gencimizi burada anmak istiyoruz. Kadına yönelik şiddete barış ve müzikle cevap vermek istiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz’’ dedi. (OA/SND/YU-LK

Editör: Haber Merkezi