İzmir'de 8 Mart Platformu tarafından "8 Mart Kadınlar Günü" konulu yürüyüş ve mitinge, İzmir Valiliği, OHAL, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve etkinliğin 8 Mart'ta yapılmaması nedeniyle ilk etapta izin verilmediğini açıkladı. Daha sonra yalnızca yürüyüşe izin verilmeyeceği, mitingin Gündoğdu Meydanı'nda yapılması izin verildiği öğrenildi. Tertip komitesinde bulunan DİSK Ege Bölgesi Kadın Temsilcisi Hazal Beytaş, "8 Mart haklarımızı ve mücadelemizi haykırdığımız bir gün. Yılda 1 kez bile olsa çok coşkulu olarak kutlayacağız. Eğer izin vermeseydiler de tüm kadınlar, özellikle de işçi kadınlar olarak yine meydanlarda olacaktık" dedi.

İzmir'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından oluşturulan 8 Mart Platformu, 5 Mart Pazar günü yapılması planlanan "8 Mart Kadınlar Günü" konulu yürüyüş ve mitingle ilgili İzmir Valiliği'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren İzmir Valiliği, OHAL, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve etkinliğin 8 Mart'ta yapılmaması nedeniyle ilk etapta izin verilmediğini açıkladı. İddiaya göre, hem sivil toplum kuruluşlarının hem de sosyal paylaşım sitelerindeki tepkiler nedeniyle etkinliğe kısmi olarak izin verileceği belirtildi.

DİSK Ege Bölgesi Kadın Temsilcisi Hazal Beytaş, "5 Mart'ta yürüyüş ve mitingi yapmayı planladığımızı Valiliğe başvurarak söyledik. Ancak bize kamu güvenliği ve etkinlik tarihinin 8 Mart değil de 5 Mart olması nedeniyle mitingle yürüyüşe izin verilmediği yazılı olarak söylendi. Hem sosyal medyadaki tepkiler hem de kamuoyundaki baskılar nedeniyle Valilik geri adım attı. Bizi bugün çağırdılar, kısmi olarak izin vereceklerini söylediler. Yürüyüşe değil, sadece mitinge izin verebileceklerini söylediler. Çalışan kadınları da göz önünde bulundurarak etkinliği 5 Mart pazar günü olarak yapmayı düşünmüştük. Ve kısmi de olsa kadınlar gününü kutlayacağız. Kadınların örgütlü mücadelesi ve dayanışması, kısmi de olsa İzmir Valiliği'ne bir geri adım attırmış oldu. Korku toplumu yaratmaya çalışıyorlar. Tek adam sistemine gitmeden bu süreçte bile sanki tek adam sistemi varmış gibi davranılıyor. Ama biz kadınlar korkmayacağız, sinmeyeceğiz. 8 Mart haklarımızı ve mücadelemizi haykırdığımız bir gün. Yılda 1 kez bile olsa çok coşkulu olarak kutlayacağız. Eğer izin vermeseydiler de tüm kadınlar, özellikle de işçi kadınlar olarak yine meydanlarda olacaktık" diye konuştu.