Zeytinalanı Semt Merkezi kadınları, Çamlıçay Mahallesi ve Balıklıova kadınları, Balıklıova Semt Merkezi’nde biraraya geldi. Kadınlar eğitimler sonucunda kendi Mahallelerinde yer alan Semt Merkezlerinde yapmış oldukları çalışmalardan bahsettiler. Hep beraber çalışmalar yapmak istediklerini belirten kadınlar, “Başkanımızın gücünü her zaman yanımızda hissettik. Bugün burada farklı mahallelerde ikamet eden arkadaşlarımızla buluştuk. “ dedi.

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün çeşitli üretim kurslarına katılan kadınlar, bu programlar sayesinde ürettiklerini değerlendirme imkanı bulduklarını belirtti. Yeni kurs taleplerinde bulunan Zeytinalanı Semt Merkezi kursiyerleri, Belediye Başkanı Sibel Uyar'a teşekkür ettiler.

Balıklıova'da 18 bin metrekare alanda yapılan rekreasyon alanı ve semt merkezini Zeytinalanı ve Çamlıcay mahallesi'nden gelen kadınlara tanıtan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise bir müjde verdi. Zeytinalanı'nda da benzer bir düzenlemenin gelecek yıl yapılmasının planlandığını belirten Uyar, “Bu alan Sağlıklı Kentler Birliğii'ne başvuru yapan 103 proje arasında Birincilik Ödülü'ne layık görüldü. İçerisine kadınlarımızın işlettiği bir semt merkezi kurduk. Ben son olarak Uluslararası bir toplantıdıda sizleri yani Urlalı kadınları örnek verdim. Tüm çabam, kadınlarımızın ürettiğini satabildiği, değerlendirebildiği çalışmalar yapmak. Üretici olmak ve bu arada birlirkeliklerle sosyalleşmek” diye konuştu.

Cumhuriyet'in üretici bir anlayış üzerine kurulduğunu da anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kadın kooperatifinin bundan sonraki çalışmalarında internet üzerinden satış konusunda da çalışma yaptıklarını anlattı.

Editör: Haber Merkezi