ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Güzelbahçe'de ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu tarafından, "çocukların evlenebileceği, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiği ve laikliğin en büyük tehlike olduğu" ifade edildi. 

EMİROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Emiroğlu'nun yaptığı konuşma sonrası Eğitim İş Sendikası Emiroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçeleri arasında, "Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından; ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır." yer aldı.

ÜNİVERSİTELİ KADINLAR EMİROĞLU'NU UYARDI

Kamuoyu tepkisi sonrasında akademisyen Emiroğlu ise bir açıklama yaparak hakkındaki iddiaları yalanladı. 

Üniversiteli Kadın Kolektifi, Emiroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek istifasını talep etti. Kadınlar ayrıca Emiroğlu'nun üniversiteki odasının duvarına "Kadın düşmanısın! İstifa et" yazılaması yaptı. Üniversiteli Kadın Kolektifi, Emiroğlu'nun açıklamaları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Geçtiğimiz günlerde Peygamberimiz ve Gençlik etkinliğine katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Emiroğlu konuşmasında "adet olmak hastalıktır, çocuklar evlenebilir" gibi söylemlerde bulunmuştur. Biz üniversiteli kadınlar olarak buradan bir kez daha belirtiyoruz. Bizler  var oldukça bu sözleri söyledikten sonra üniversiteye istediğiniz gibi girip çıkamazsınız. Akademide sizin gibi cinsiyetçi, kadın düşmanı hocalar barınamaz ve bizm hocamız olamaz. İbrahim Emiroğlu derhal istifa etmelidir!"


 

Editör: Haber Merkezi