Dokuz Eylül Üniversitesindeki (DEÜ) taciz iddiasını sosyal medya hesabında dile getirdiği için hakkında soruşturma açılan 3. sınıf öğrencisi Serenay Sevim, “Amaç gözdağı vermek ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yaklaşık 10 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı İbrahim Kaya, DEÜ’den önce Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde görevli iken de taciz iddialarıyla gündeme gelmişti. Kaya’nın öğrencilere yaptığı iddia edilen tacizi teşhir etmek için sosyal medya üzerinden paylaşım yapan 20 kişiye soruşturma açıldığı öğrenildi.

Taciz iddialarının ardından twitterda #DokuzEylüldeTacizVar hashtagi açılarak kampanya başlatılmıştı. Bu kampanya ile kendi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan 20 kişiye, İbrahim Kaya’nın avukatları aracılığıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma açılanlardan biri de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Serenay Sevim.  Sevim konuya ilişkin “Çok sayıda öğrenciyi taciz ettiğini biliyoruz. Hatta sosyal medyada gündem olduğunda Dumlupınar Üniversitesinden kişilerin de bu yönde beyanları oldu” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

Hakkında “Hakaret, iftira ve tehdit” gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirten Sevim, “Bu süreçte İbrahim Kaya nasıl mağdur olabildi, şaşkınım. Şiddet kadınların hayatında çok başat bir sorun. Cinsel taciz de bir şiddet biçimi. Bunlarla mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu suçun failleri ya hiç ceza almıyor ya da cüzi cezalarla kurtuluyorlar. Kadın örgütlerinin takip ettikleri davalar daha iyi sonuç alıyor” diye konuştu. Kadınların mücadelesinin önemine değinen Sevim, “Bize avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Bence burada amaç dayanışma gösterecek olanlara gözdağı vermek. Ancak bizler mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

DİLEK OMAKLILAR / EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi