İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Çiğli’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Şiddette uğrayan kadınları temsilen makyaj ile dövülmüş görüntüsü verilen kadınlar Çiğli sokaklarında tabut ve kefenle yürüdü.

“KADINA ŞİDDETİN KAYNAĞI…”

Halkın yoğun ilgisini çeken eylemde CHP'li kadınlar adına konuşma yapan CHP Çiğli İlçe Başkan yardımcısı Yeşim Koçhan  "Kadına şiddetin kaynağı kadını dışlayan, eve kapatmak isteyen gerici zihniyet ve bu zihniyetin geliştirdiği toplumsal atmosferdir. Türkiye üzerindeki karanlık bulutlar dağılmadan Kadınlar huzur bulamaz!" diye konuştu. 

‘KADINLARIN ÖZGÜRLEŞMESİ TÜRKİYE’NİN ÖZGÜRLEŞMESİ DEMEKTİR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurtuluş Savaşı’yla Türkiye'yi özgürleştirenlerin partisi olduğunun altını çizen CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise "İnsan hakları, demokrasi, adalet gibi toplumsal taleplerin hayata geçirilebilmesi öncelikle kadının toplumsal hayatta hak ettiği yeri kazanmasıyla başlar. Kadınların özgürleşmesi Türkiye'nin özgürleşmesi demektir. Bu mücadeleye katılan bütün kadınları kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi