NİLAY MADENÜS/İZ GAZETE - Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandığı dava öncesi kadın dayanışması temsilcileri adliye önünde basın açıklaması düzenleyerek Şule Çet için adalet taleplerini dile getirdiler. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere 6 büyük şehirde 15 Mayıs’taki davaya dikkat çekmek için ‘kamuoyu bu dava takip ediyor’ diyerek bir araya gelen Şule Çet İçin Adalet Komisyonları temsilcileri olmak üzere birçok kadın örgütü, siyasi parti, dernek, vakıf ve platform temsilcileri Şule Çet için adalet istemlerini dile getirdiler. 

“ŞULE ÇET İÇİN ADALET İSTEMEK HERKES İÇİN ADALET İSTEMEKTİR”

Nisan ayından beri Türkiye’nin en büyük altı şehrinde yoğun bir şekilde Kadın adaleti mücadelesi veren Şule Çet İçin Adalet Komisyonları adına konuşan Ceren Çoban,  Şule için adalet isteminin her birimiz için adalet istemeye eşdeğer olduğunu belirterek “Buradaki her bir arkadaşımız her an Şule olabilme riskini yaşıyoruz.  Şule olmak demek bu ülkede rahatça sokaklarda dolaşamamak demek ve çalışırken iş güvenliğinizin olmaması demek. Eğer bir genç kadın olarak çalışıyorsanız iş güvenliğiniz olmaması ve patronlarınızın her türlü tacizine, baskısına maruz kalmanız demek… Adaletin olmadığı bir yerde herkes tehdit altındadır. Herkes tehlike altındadır. Şule Çet için adalet istemek herkes için adalet istemektir.” ifadelerini kullandı.

Şiddet, tecavüz ve istismar olaylarının had safhaya çıktığı bu dönemlerde düzeni kadınların dönüştürebileceğini vurgulayan Çoban, “Erkek adaletini bizlere dayatmaya çalışanlara karşı kadın adaletini, gerçek adaleti hep birlikte kuracağımıza inanıyoruz. Aldığımız güç buradaki kalabalıktandır. Şulemizden aldığımız güçtür. Birlikte güçlüyüz diyerek Şule için adalet sağlanana dek burada olmaya ve Şule’nin ne ilk ne de son olmadığını bilerek Rabia Naz için adalet istemeye ve bugün kendisine ölümü dayatan eşini öldürmek zorunda kalan Aylin Işık’ın davaları görülüyor. Yani özsavunma hakkını kullanan kadınlar ağır cezalar alıyor. Bir aradayız buradayız , gerçek adaleti, kadın adaletini hep birlikte sağlayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

AKSU’NUN YAKINLARI 'ÇAĞATAY İÇİN ADALET DİYE’ BAĞIRDILAR

İzmir, Ankara ve Adana Barosu avukatları, Şule Çet İçin Adalet Komisyonları, Kadın Meclisleri, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, TKP Komünist Kadınlar gibi bir çok hukuk ve kadın dayanışması platform temsilcilerinin bir aradalığında gerçekleşen açıklamanın ardından kalabalık, saat 10.00’da başlayacak duruşmayı takip etmek için içeri girmeye çalıştı. Adliye koridorları kadınlarla dolup taşarken bir diğer dikkat çeken ayrıntı ise davada yargılanan sanıklardan Çağatay Aksu’nun yakınlarının duruşma salonu önünde “Çağatay için Adalet” sloganları atması oldu.

Editör: Haber Merkezi