İzmir'de, Belarus Fahrikonsolosluğu tarafından organize edilen, Slav-Türk Dostluğu Yılbaşı Kermesi, Alsancak semtindeki St. Joseph Lisesi yanında bulunan 1456 sokakta yapıldı.

Soğuk havaya rağmen sokakta düzenlenen kermes ilgi gördü. İzmir'de yaşayan Rus, Ukraynalı ve Belaruslular kendi evlerinde hazırladıkları başta pastalar, yemekler, takı tasarımları, yılbaşı hediyelik süs eşyaları olmak üzere yüzlerce çeşit ürünü, kurdukları stantta satışa sundu.

Kermes organizasyununda görev alan Belarus İzmir Fahrikonsolosu Murat Yorgancıoğlu'nun eşi Tatiana Yorgancıoğlu, kermeste lösemeli çocuklara destek olmak için çekiliş düzenlediklerini dile getirdi. Başlarında noel baba şapkaları ile stantlarda şatış yapan Slav kadınlar, soğuğun etkisinden kurtulmak için konser veren müzik topluluğun çaldığı hareketli parçalar eşliğinde oynayarak ısınmaya çalıştı. Kermese İzmirliler de ilgi gösterdi. Sevdiklerine yeni yıl hediyesi alanlar geliri lösemili çocukların tedavisi için harcanacak çekiliş için de bilet satın aldı.

Editör: Haber Merkezi