İnfaz yasasında cinsel suçlar ve kadınlar için tehdit oluşturabilecek birçok suçun infaz kapsamına alındığını ifade eden Serter, infaz yasasının insanların aklında soru işareti yarattığını söyledi. Sosyal medyada Ceza İnfaz Yasası için pek çok tepkinin geldiğini ifade eden Serter, “Yeni infaz yasası ile açık cezaevindeki çocuk ve kadın cinsel istismarcılarının, katillerin, kadına şiddet uygulayan kişilerin hiçbir önlem alınmadan izinli olarak salınması, kadınların daha da mağdur olmasına yol açacaktır. Bu yasa kadın katilleri ve istismarcıları kayırarak kadın ve çocuk sağlığını hiç düşünemeden alınmış ve bu yasa bizler için bir utanç tablosudur” dedi.

“İstismarı aklayacak yasa istemiyoruz”

Koronavirüs ile mücadele ederken bazı önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Serter, Ceza İnfaz Yasası toplumsal hassasiyete hiçe sayarak çıkarıldığını söyledi. Koronovirüs sebebiyle kadın şiddet olaylarının arttığını ve bu yasayla birlikte şiddetlerin artacağını ifade eden Serter, “Suçu sabit katilleri ve istismarcıları toplum içine salmak, toplumsal kuralları hiçe saymak demek. Kadının her gün mücadele etmek zorunda kaldığı bir ülkede bu ceza infaz yasası kadını yok saymaktır. Biz İKKB olarak ne çocuk istismarına ne de tecavüzü aklayacak bir yasa istemiyoruz” diye konuştu.

Virüsten salgınından dolayı şiddet artıyor

Cinayet, kadına yönelik şiddet, kadına ve çocuğa tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak gibi suçlardan hüküm giyen 90 bin mahkûmun salıverilmesinin önünün açıldığını ifade Serter, sözlerini şöyle tamamladı: “Virüs salgınından dolayı insanların eve kapanmasının ardından kadına şiddet olayları artıyor. Bu yasa ile birlikte kadın ve çocuk şiddeti katlanarak artmaya devam edecek. Bu Ceza İnfaz Yasası kadın düşmanlığı beslemekle, kadına şiddeti arttıracak olması, toplumsal düzende onun istenmediğinin göstergesidir.”

Editör: Haber Merkezi