ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Kadına yönelik şiddetle mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri bu ay önemli bir buluşmaya imza atacak. 44 ilden bin kadın 9 Şubat tarihinde İstanbul’da buluşacak. Buluşmaya şiddet mağduru kadınlar ve aileleri de katılacak.

MÜCADELE KAZANDI

Kadın Meclisleri üyesi Zekiye Özbaş ile buluşmayı konuştuk. Kadınların, kadın oldukları için öldürüldüğünü söyleyen Özbaş, kadınların artık örgütlü mücadele ettiğini ve kazandıklarını ifade etti. “İlk çıktığı andan itibaren uygulanması için mücadele ettiğimiz 6284 genelgesinin yayınlanmasın kadınların örgütlü mücadelesinin sonucudur.” sözleriyle kadın mücadelesinin önemine değinen Özbaş, Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması’nın gündeminin odağında kadın mücadelesi olacağını söyleyen Özbaş şöyle konuştu; “Kadın cinayetlerini durdurmak için yapılması gerekenlerin neler olduğunu konuşacak, 6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulayacağız. Tüm illerden kadınlarla, mücadele arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz.”

Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması’na İzmir’den de öldürülen kadınların aileleri katılacak. “İzmir’den ve birçok şehirden aileler İstanbul’da bir araya gelecek. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri’nin yanı sıra farklı illerde örgütlü mücadele eden kadınlar da, henüz mücadelenin içinde yer almamış kadınlar da bu buluşmaya katılacak.” şeklinde konuşan Özbaş, son olarak “Ölmek istemiyoruz diyen kadınların bir arada olması, birlikte mücadele etmesi ve kadın cinayetlerinin durdurulması için mücadelemizi konuşup önümüzdeki süreçler için karar vereceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi