ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - ÇİĞLİ, İzkent Mahallesi’nde 13 Aralık 2019’da yaşanan taciz davasının 2. duruşması 21 Şubat’ta Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Mahkeme öncesi anne Aydagül K. kadın örgütlerini duruşma öncesi kendilerine destek olmaya çağırdı.

14 yaşındaki kızı tacize uğrayan anne A. K. olayı şu sözlerle anlattı; “Kızım M. M, kız arkadaşı E. G(14) ile dolaşırken E.G.’nin arkadaşları 20 yaşındaki U. Ç ve 18 yaşındaki V.A ile karşılaşıyor. E.G ‘Arkadaşlarım bizi okula götürecek.’ deyince kızım otomobile biniyor. Fakat okula değil İzkent’teki dağlık araziye gidiyorlar. E.G. ile U.Ç arabadan indiği sırada V. A kızıma tacizde ve darpta bulunmaya başlıyor. Kızımı öpmek istiyor fakat kızım V.A.’yı itiyor. Bu sırada kızımın arkadaşı E.G kızımın çığlığını duyup yardım etmek için koşmak istiyor ama onu da U. Ç E.G’yi beş dakika boyunca ‘Boşver, bir şey olmaz, anlaşırlar’ diyerek engelliyor. Ama E.G arabaya kızıma yardıma koşuyor. Bu sırada E.G tacizi gözleriyle görüyor.”

ANNEDEN KADINLARA ÇAĞRI

Olayı öğrendikten sonra kızını hemen hastaneye götüren anne A. K. hastaneden darp raporu aldı ve şu an tutuklu bulunan V.A.’yı şikayet etti.

Anne A. K. olay ile ilgili kızının bir hafta boyunca V.A tarafından aranılarak tehdit edildiğini söyleyerek “Kızımın olayı bana anlatmaması için kızım telefonla aranılarak da taciz edildi. ‘Anneni yaşatmayız’ diyerek kızımı korkutmak istediler. Benim de şikayetçi olmamam için bana para teklif edildi. ‘Maddi manevi zararınız neyse karşılanırız’ denildi. Ben bilinçli bir anneyim. Evime ev sahibi gelmesin, kızlarım rahatsız olmasın diye ben ev aldım. İki kızımı sevgiyle büyüttüm. Ben kimseye pabuç bırakmam. Kızımın yanındayım. İlk mahkemeye karşı taraf kalabalık gelerek gözümü bile korkutmaya çalıştılar. Ama ben kimseye pabuç bırakacak bir anne değilim. Kızlarım benim her şeyim. Beni korkutamazlar. Duruşma günü kadınlarla yürüyeceğim, annelerle yürüyeceğim. Hiçbir insan hiçbir çocuğa asla dokunamaz.” ifadeleriyle 21 Şubat’ta Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya tüm kadınları ve kadın örgütlerini yanlarında destek olmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi