İzmir KESK Kadın Meclisi, ‘Ayşe Öğretmen’ olarak bilinen Ayşe Çelik’in “Çocuklar ölmesin” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti. Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube binasında gerçekleşen açıklamayı Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Buse Engin okudu.

Engin, Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır'dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik’in, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, Ayşe Öğretmen’in sadece bölgede yaşanan gerçeklere dikkat çektiği, medyanın haberleri doğru ve tarafsız vermesini istediği için cezalandırıldığını söyledi.

‘YARGI BU KARARLA ÇOCUKLARIN ÖLMESİNİ ONAYLADI’

Her gün kadınların ve çocukların öldürülmemesi için duygularını dile getiren Ayşe Öğretmen’e “Örgüt propagandası” yapmak gerekçesi ile 1yıl 3 ay ceza verildiğini belirten Engin, “Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız diyen zihniyet dışarda, ‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen’e ise ceza verildi. Herkesin bildiği ama itiraf etmekten çekindiği gerçeklere dikkat çektiği için Ayşe Öğretmen çocuğunu cezaevinde dünyaya getirecek. Yargı verdiği bu kararla çocukların ölmesini onaylamıştır. Mevcut yargı sistemi, tarihte kara bir leke olarak yerini alacaktır” dedi.

Sendikal ve anayasal haklarını kullanarak 29 Aralık’ta yapılan greve katıldıkları için İzmir genelinde yüzlerce eğitim emekçisi kadına haksız ve hukuksuz yere kademe ilerleme cezası verildiğini, KHK’ler ile yine yüzlerce kamu emekçisi ve akademisyen kadının işinden edildiğini hatırlatan Engin, “Kadınlara yönelen saldırılar karşısında susmayacağız. Okullarımızı çocuk istismarcısı Ensar’a teslim edenler ödüllendirilirken ‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen'e verilen cezayı kabul etmiyoruz” diyerek tüm kadınları mücadeleye davet etti.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi