İZ GAZETE- CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü üyesi kadınlar, kadına yönelik her türlü şiddete, istismara ve fırsat eşitsizliğine karşı koymak, tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Aralarında 7’den 70’e her gruptan kadının bulunduğu topluluk; giydikleri kıyafetleri, renkli makyajları, müzikleri ve tefleriyle Karşıyaka Çarşı’da yürüdü. Sadece kadınlardan oluşan kortejde kadınlar kendileri için slogan attılar, şarkılar söyleyip dans etti. Yürüyüşün ardından kadınlar ellerinde bulunan mor renkli balonları emekçi kadınlar adına gökyüzüne bıraktı.

DÜNYAYI KAHKANIZ GÜZELLEŞTİRECEK

Etkinliğin başında destek amacıyla orada bulunan Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, “Neşenizle Karşıyaka’yı renklendirin. Gün sizin Karşıyaka sizin dünyayı sizlerin kahkahanız güçlendirecek, güzelleştirecek.” diye konuştu. Karşıyaka Çarşı girişinde başlayan yürüyüş, çarşı sonunda kadınların dansları ile son buldu.

BAŞKAN EŞİNDEN TAM DESTEK

Etkinliğe destek çıkan Öznur Tugay da yürüyüşe katıldı, şarkılara ve danslara eşlik etti. Tugay’ın yanı sıra İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin İnetaş ve yönetimi, Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri de Kadın yürüşüne katılıp, Karşıyaka’ya renk kattılar.

Editör: Haber Merkezi