Binlerce kadın Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı protesto için CHP Karşıyaka İlçe Binasından “Zübeyde Hanım Nikah Evi’ne” kadar sloganlar atarak yürüdü.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın talimatıyla sahneye çıkarılması engellenen kadın oyuncuların protesto yürüyüşüne CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, başta olmak üzere binlerce kadın katılarak İsmail Kahraman’ı protesto etti…

Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde sona eren yürüyüşte CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Buket Fatoş Erol; “TBMM’de kadınlarımızın sahneye çıkması bir Asker’in annesine sarılması sakıncalı bulunarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından engellenmişti... Bizler orta çağ zihniyeti yaşamak istemiyoruz. Biz kadınları silmek ve evimize kapatmak istiyorlar. Kadınlar iş hayatında, sahnelerde, bilim alanında kısacası her yerde olacağız ve olmaya da devam edeceğiz, bizi hayatın hiçbir alanından silemeyeceksiniz” dedi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım; “Türkiye'nin temel taşlarında Türk kadını var, Kurtuluş Savaşında Türk kadını var… Kadınımıza hayatın her alanında uygulanan ayrımcılık, baskı ve şiddetin bir yenisi mecliste ne yazık ki yaşandı. 18 Mart etkinliğinde TBMM’de onurlu Türk kadınını sahneye çıkarmayan gerici kafaları kınıyorum. Kadınlarımıza Atatürk tarafından verilen hakları ortadan kaldırmak isteyen bu sığ düşünce sahiplerini kınıyorum. Atatürk’ün kurduğu bu yüce mecliste kadınlarımıza yapılan bu haksızlığı kınıyorum ve Meclis Başkanı İsmail Kahramanı istifa etmeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi