İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen Kadın İstihdamı Çalıştayı’nda konuşan Başkan Selvitopu, kadınları, Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü çağdaş, modern, bilgili, objektif ve toplumsal yaşamın her alanında olmasını arzu ettiklerini belirterek, “Biz erkeklere düşen de sizlere her konuda, hatta omuz omuza, yanınıda olmaktan geçer.” diye konuştu.

Karabağlar Belediye Meclisi Kadın Erkek eşitliği komisyonu adına Belediye Meclis Üyesi Baki Durmuş, yaptığı açılış konuşmasında, Atatürk’ün kadın erkek eşitliğiyle ilgili yapmış olduğu sözlere yer vererek, kadınların günümüzde yaşadığı istihdam sorununa dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kadın-Erkek Eşitliği İhtisas Komisyonu adına söz alan Pınar Uslu ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin istihdam ettiği kadın oranlarının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna işaret ederek, kadınların istihdamına yönelik çalışmalara erkeklerin de omuz omuza vermesi gerektiğini ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ön gördüğü çağdaş, modern, bilgili, objektif karar verebilen kadınların, toplumsal yaşamın her alanında olmasını istediklerinin altını çizen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da , “Bu ülkemiz için çok önemli. Kadının olduğu yerde her şey farklı olur. Kadın ciddiyet sağlar. Toplumun en büyük yükünü ve sıkıntısını çeken kadınlardır. Biz erkeklere düşen görev de her konuda yanınızda ve sizinle omuz omuza olmamız gerektiğidir.” diye konuştu.

Kadınlara yönelik istidam çalışmalarının ne kadar geniş kesimlere yapılırsa o derece başarılı olacağına inandığını ifade eden Başkan Selvitopu, “Bunları sözde bırakmamamız lazım. Bizler Karabağlar Belediyesi olarak her söylediğimizi yapmaya uğraşıyoruz. Popülizm yapmıyoruz. Bu ülkenin geleceği böyle bir anlayışla sağlanabilir. Göstermelik yaparsanız çok da başarılı olamazsınız. Kadınlarımızın hayatın içinde olması gerekir. Gelecekte modern toplumsal yaşamın her alanında bilim sanat kütür ve eğitim sayesinde kadınlarımızın başarılı olmasını diliyorum. Ayrıca her mahallede mutlaka semt, kültür ve sanat merkezleri açacağız. Kadınlarımız mahallelerinde uğrayabilecekleri, kendilerini geliştirecekleri yerleri mutlaka hayata geçireceğiz. En büyük hedefimiz bu” dedi.

Başkan Selvitopu son olarak bu çalıştayın gerçekleşmesinde katkıları olan kadın-erkek eşitliği komisyon üyelerine, kent konseyine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görevli personele teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Moderatörlüğünü meclis üyesi Servinaz Ömür’ün yaptığı çalıştaya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yıldız Ecevit, yerel yaşamda kadın erkek eşitliği ve kadın istihdamı ile ilgili geniş bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Prof. Dr. Yıldız Ecevit’e teşekkür belgesi verdi. Etkinlik, çalıştay gruplarının sunumları ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi