Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) oluşumu İzmir Karşıyaka İskelesi karşısında ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. Trampetler ve düdüklerle ses çıkaran kadınlar, “Katillerden hesabı kadınlar soracak” ve “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı. Katledilen çocukların adlarının yazıldığı pankatların yanı sıra “Çocuk cinayetleri politiktir”, “Çocuk susmaz sen de susma” pankartları da yer aldı. Basın açıklamasını Kadınlar Birlikte Güçlü adına Hivda Selen okudu.

“KATLEDİLEN ÇOCUKLAR İKTİDARIN GERÇEK YÜZÜDÜR”

Rabia Naz şahsında katledilen bütün çocuklar için adalet istediklerini söyleyen Selen, “Biliyoruz ki Rabia’yı katledenler Ensar Vakıflarında onlarca çocuğa tecavüz edenlerle Berkin Elvan, Ceylan Önkol, Veysel Atılgan, Uğur Kaymaz, Eylül Yağlıkaya, Leyla Aydemir, Oğuz Arda Sel, Ayan Kurdi, Ömer Faruk Sever’i ve daha birçok çocuğu katledenlerle aynı zihniyettedir. Bu çocukların kimisi mülteci olduğu için, kimisi çocuk işçi olduğu için erkek şiddetine ve istismarına maruz kalarak katledildiler. Bugün Rabia Naz’ın babası kızı için adalet isterken erkek yargı babasını deli diyerek hastaneye kapattı. İşte bu iktidarın ve erkek yargının adalet karşısında gerçek yüzüdür” dedi.

Katledilen bütün çocuklar için adalet istediklerini söyleyen Selen, sokakları terk etmeyeceklerinin altını çizdi. Açıklamanın ardından kadınlar sloganlar eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

JINNEWS

Editör: Haber Merkezi