Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe’den bir araya gelen kadınlar, kampanya imzacısı olan STK ve kurumlara çağrı yaparak 4.8.2020 Salı akşamı Narlıdere Kültür ve Cem evinde bir etkinlik düzenlediler. Etkinlik davetlilerin ve görevlilerin pandemi tedbirlerine uygun ortam sağlanabilmesi için açık havada yapıldı.

Balçova Kadın Dayanışması ve Balçova Alevi Bektaşi Derneğinin çağrılarına (alfabetik sırayla) Narlıdere ADD, Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği, CHP Balçova ilçe Örgütü, Emek Partisi Balçova İlçe Örgütü, Narlıdere Demokrasi Platformu, Narlıdere DİSK Emekli Sen, Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi de katılım sağladılar.

Söyleşi şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcı kurumlar adına konuşmalar yapılırken; avukat Zeynep Ferda Demirbaş, İstanbul sözleşmesi hakkında bilgi verdi. İstanbul Sözleşmesi hakkında iddia edilen yanlışlar ve doğruları ifade edildi.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” yazılı yaka kokartları dağıtıldı ve kampanya grubunun hazırladığı bildirilerle 5 Ağustos akşamı Alsancak’da yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi