GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - ‘Kadınlar, diller, öyküler’ adlı öykü yarışmasının kazananları belli oldu. KESK’e bağlı Eğitim-Sen 1 Nolu Şube’sinin düzenlediği yarışmanın sonuçları belirlenen tarihten erken açıklandı. 44 öykü üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu 1'incilik ödülünü ‘Güneş Işıltılı Lotus’ adlı öyküsüyle Ersin Köseoğlu, 2'ncilik ödülünü ‘Kör Nokta’ adlı öyküsüyle Güler Kalem, 3'üncülük ödülünü ‘Kuşların da Canı var’ öyküsüyle Seyhan Aslan Hanotte, Jüri özel ödülünü Qolinc(Sancı) adlı öyküsüyle Neriman Yağız’ın almaya hak kazandığı açıklandı. Ödül töreninin 27 Kasım Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

SESİMİZİ ARIYORUZ

Öykü yarışmasını düzenleyen Kadın Meclisi adına konuşan Kadın Sekreteri Eylem Tunalı “Kadın Meclisi olarak sık sık bir araya geliyoruz. Yaptığımız toplantılarda, eylem ve etkinliklerde ataerkil sistemin kadınlara biçtiği eşitsizliğe, sömürüye, şiddete karşı, din şarlatanlarının kadınları suçlayan, aşağılayan fetvalarına karşı, erkeklerin kadınları katletmesine, tacizine, tecavüzüne meşruluk zemini sağlayan geleneklerine, yasalarına, ceza indirimlerine karşı, çocuk istismarını önünü açan yasalara karşı, ekonomik kriz bahanesiyle önce kadınların işten çıkarılmasına, güvencesiz ve sigortasız işlerde çalışmak zorunda bırakılmasına, yoksulluğa mahkûm edip, evin tüm temizlik ve bakım gibi hizmetlerinin kadının sırtına yüklenmesine karşı, eğitimin ve sağlığın paralı hale getirilmesine, anneliğin kadınların sırtına yüklenmesine karşı sesimizi arıyoruz. Kapitalizmin çıkardığı savaşlardan en çok etkilenen, payına hep ölüm, yıkım, tecavüz, göç düşen kadınlar olarak sesimizi arıyoruz.” diye konuştu.

YURTDIŞINDAN ÖYKÜ GELDİ

Duyguların, seslerin, yaşamın ve dillerin birbirine karışmasını istediklerini vurgulayan Tunalı, “Duygularımız ortaklaşsın ve her dilden her yürekten öykülerimiz yayılsın her yere. Öykülerinizi okumaya, sizi dinlemeye hazırız bizimle paylaşırmışsınız dedik tüm kadınlara. Mart ayında yaptığımız duyuruya cevap 14 Nisan’da geldi. Temmuz’da 44 öyküyü değerlendirmeye aldık. Yurtdışından bile katılım oldu. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz, sesimize ses oldular. Çok değerli jüri üyelerimiz bizim heyecanımıza ortak oldu.  Yarışma afişimizi resim öğretmeni iki arkadaşımız hazırladı, ödül töreninde müzik yapacak arkadaşlarımız, jürimiz, gölge masal yapacak arkadaşlarımız, plaketlerimiz hatta şu an yazdığımız yazı bile gönüllükle ve birlikte yapıldı. 27 Kasım Çarşamba günü yapılacak ödül törenimiz var, tüm dostları heyecanımıza ortak olmaya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi