İZ GAZETE - ‘Biz itaat etmek değil yaşamak istiyoruz’ diyen kadınlar Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifini kurdu. İnisiyatif “Sen de bize katıl, hikayemizi baştan yazalım” başlığı ile dağıttıkları bildiriler ile şehrin birçok noktasına ulaştı.Dağıtılan bildiriler “evde, sokakta, işyerinde şiddet gören milyonlarca kadından biriyim. Hepimizin yaşadıklarının kesitlerinden oluşan hikayemi paylaşmak istiyorum sizinle: Kendimizden tanıdığımız ‘kadın olmanın’ hikayesi” ile başlıyor.

ÖZ SAVUNMA HAKTIR

Öz savunmanın bir hak olduğuna ve yargılanamayacağına dikkat çeken Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri kadın cinayetlerinde verilen hakız tahrik indirimine ve iyi hal indirimine de karşı çıkıyor.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi kadınları, hikayelerini değiştirebileceklerini ve bunun için de dayanışma içinde olmaları gerektiğini düşünüyor.

KADINLARA ÇAĞRI

İnisiyatif tarafından dağıtılan bildiride “Bu hikayeyi değiştirebiliriz. Yaşadığımız şiddete, yok sayılmaya ve köleliğe ‘artık yeter’ dediğimde başladı. Yalnız olmadığımı ve milyonlarca kadının bunu yaşadığını, ayrı yerler de olsak da birbirimizin yaşadığı acının ağrısını yüreğimizde hissettiğimizi anladığımda, kadın dayanışmasının gücünü ve iyileştirici etkisini bizzat yaşadığımda, şiddet karşısında çaresiz olmadığımı ve öz savunma hakkımı kullanıp hayatta kaldığımda, cinsiyetçi küfre ‘dur’ deyip tacizciyi sokak ortasında teşhir ettiğimde ‘Bu utanç bana ait değil’ dediğimde sesimin daha gür çıktığını gördüm.” ifadelerine yer verilerek kadınlara yan yana ve yeniden bir yaşam kurmak için dayanışma çağrısı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi